Site icon NewsIT

Attica Bank – Παγκρήτια: Έλαβε παράταση από την ΤτΕ για τη συμφωνία μετόχων μέχρι τις 18 Ιουλίου

15.07.2024 | 09:58
Attica Bank – Παγκρήτια: Έλαβε παράταση από την ΤτΕ για τη συμφωνία μετόχων μέχρι τις 18 Ιουλίου

Μέχρι τις 18 Ιουλίου έλαβε παράταση η Attica Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την τελική συμφωνία των μετόχων ως προς το σχέδιο συγχώνευσης της Attica Bank με την Παγκρήτια, σύμφωνα με σημερινή (15.7.2024) ανακοίνωση της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στην από 27.06.2024 επιστολή της ΤτΕ, και στην χορηγηθείσα στη συνέχεια παράταση προθεσμίας απάντησης στην Attica Bank μέχρι την 12.07.2024, οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως την Attica Bank ότι για την οριστικοποίηση των βασικών όρων της συναλλαγής και για την περάτωση των εσωτερικών εγκριτικών διαδικασιών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») βάσει του Νόμου του, αναμένεται η λήψη της επίσημης προκαταρκτικής πιστοληπτικής αξιολόγησης των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τη DBRS.

Ενόψει των ανωτέρω εξελίξεων η Attica Bank ζήτησε και έλαβε από την ΤτΕ περαιτέρω παράταση απάντησης μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version