Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

BYD – Uber: Συνεργάζονται για την επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα

BYD – Uber: Συνεργάζονται για την επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα

Μια πολυετή στρατηγική συνεργασία με την Uber ανακοίνωσε σήμερα (31.7.2024) η BYD, η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία Οχημάτων Νέας Ενέργειας και μπαταριών ισχύος στον κόσμο, με σκοπό να προσφέρει 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα BYD μέσω της πλατφόρμας της Uber σε σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας πρώτα από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, η συνεργασία αναμένεται να προσφέρει στους οδηγούς Uber κορυφαίες τιμές και επιλογές χρηματοδότησης για τα οχήματα BYD, ενώ μελλοντικά η συνεργασία θα επεκταθεί στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι δύο εταιρείες είναι ηγέτες στα ηλεκτρικά οχήματα στους αντίστοιχους κλάδους τους: η Uber έχει το πιο εκτενώς διαθέσιμο δίκτυο on – demand ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και η BYD είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Συνεργαζόμενες, οι εταιρείες στοχεύουν να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας – χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων για τους οδηγούς της Uber, επιταχύνοντας την επιλογή τους στην πλατφόρμα της Uber παγκοσμίως και προσφέροντας σε εκατομμύρια επιβάτες πιο οικολογικές διαδρομές.

Ενώ οι οδηγοί της Uber στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα πέντε φορές πιο γρήγορα από τους ιδιώτες, έρευνες δείχνουν ότι η τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων και η διαθεσιμότητα χρηματοδότησης παραμένουν τα κύρια εμπόδια για τη μετάβαση.

Εκτός από την προσιτή τιμή τους, τα οχήματα της BYD έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης και επισκευής και είναι ιδανικά για υπηρεσίες μετακίνησης λόγω της ευρείας γκάμας μοντέλων, της προηγμένης απόδοσης της μπαταρίας και της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής.

Για να υποστηρίξουν τη μετάβαση των οδηγών στα ηλεκτρικά οχήματα, οι κοινές προσπάθειες των εταιρειών μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν εκπτώσεις στη φόρτιση, τη συντήρηση των οχημάτων ή την ασφάλιση, καθώς και προσφορές χρηματοδότησης και leasing, ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες των οδηγών σε διαφορετικές αγορές.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν, επίσης, σε μελλοντικά αυτόνομα οχήματα της BYD, που θα είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας Uber.

Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα on-demand κινητικότητας στον κόσμο, η Uber μπορεί να κάνει γνωστή την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων στο παγκόσμιο κοινό.

«Η Uber και η BYD μοιράζονται τη δέσμευση να καινοτομήσουν προς έναν καθαρότερο, πιο πράσινο κόσμο, και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργαζόμαστε προς αυτό το μέλλον», επισήμανε ο Chuanfu Wang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD.

«Ως η μεγαλύτερη παγκόσμια συμφωνία του είδους της, είμαστε ενθουσιασμένοι για τα οφέλη που θα φέρει αυτή η συνεργασία για τους οδηγούς, τους επιβάτες και τις πόλεις», δήλωσε ο Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber. «Όταν ένας οδηγός της Uber αλλάζει το όχημά του σε ένα ηλεκτρικό, μπορεί να προσφέρει έως και τέσσερις φορές τα οφέλη εκπομπών σε σύγκριση με έναν κανονικό οδηγό, απλά επειδή βρίσκεται στο δρόμο περισσότερες ώρες. Πολλοί επιβάτες μας λένε επίσης ότι η πρώτη τους εμπειρία με ένα ηλεκτρικό όχημα ήταν σε μία διαδρομή με την Uber, και είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε να δείξουμε τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η Stella Li, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της BYD και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Αμερικής, σχολίασε, επίσης, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν παγκόσμιο ηγέτη όπως η Uber για να επιταχύνουμε όχι μόνο τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και να κάνουμε την πράσινη μετακίνηση προσβάσιμη και προσιτή για όλους. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον εξηλεκτρισμό της αστικής κινητικότητας και ανυπομονούμε να δούμε τα πρωτοποριακά μας ηλεκτρικά οχήματα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πόλεις παγκοσμίως».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις