Site icon NewsIT

Cosmote TV: Η ιστορία του κολοσσού της συνδρομητικής τηλεόρασης πριν την «αθλητική» συμφωνία με τη Nova

16.07.2024 | 17:55
Cosmote TV: Η ιστορία του κολοσσού της συνδρομητικής τηλεόρασης πριν την «αθλητική» συμφωνία με τη Nova

Σε ένα νέο στάδιο στη 16ετη πορεία της μπαίνει η Cosmote TV μετά την σημερινή (16.7.2024) ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας με την Nova για την παροχή κοινού αθλητικού περιεχομένου.

Η Cosmote TV (πρώην OTE TV και Conn-x TV), η οποία ήρθε σε συμφωνία με τη Nova είναι υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης, ανήκει στον όμιλο ΟΤΕ. Η λειτουργία της Cosmote TV ξεκίνησε το 2008 ως δοκιμαστική συνδρομητική υπηρεσία από τον ΟΤΕ και ονομαζόταν Conn-x TV, ενώ το επόμενο έτος ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση.

Βασιζόταν στην τεχνολογία IPTV, που έδινε τη δυνατότητα μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος μέσα από μια ευρυζωνική σύνδεση ADSL. To 2010, ο ΟΤΕ επέκτεινε το Conn-x TV πανελλαδικά, καλύπτοντας έτσι και περιοχές με μικρότερο πληθυσμό. Στο τέλος του 2010, η υπηρεσία προσέφερε 48 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ανάμεσά τους και 3 αθλητικά κανάλια τα Conn-x TV Sport 1, 2 & 3, και υπηρεσίες Video on Demand.

Το 2011, ο ΟΤΕ μετονόμασε το Conn-x TV σε ΟΤΕ TV και ξεκίνησε την προσφορά της υπηρεσίας πανελλαδικά και μέσω δορυφόρου.

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2012, ο ΟΤΕ TV ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές ενώ πρόσθεσε νέα κανάλια, υπηρεσίες (OTE CINEMA ON DEMAND HD, 1, 2 και 3 και περιεχόμενο σε υψηλή ανάλυση (OTE CINEMA 1 HD). Το 2013, η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ ΤV, ξεπέρασε τους 250.000 συνδρομητές. Επίσης, προστέθηκε και το κανάλι ΟΤΕ SPORT 5 με παράλληλη αναβάθμιση του ΟΤΕ SPORT 3 σε HD. Και τον Οκτώβριο του 2013 ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη κανάλι αυτό της Disney XD.

Στα τέλη του 2013 ξεπέρασε τους 280.000 συνδρομητές ενώ στα τέλη του 2014 η συνδρομητική τηλεόραση έφτασε τους 321.000, καταγράφοντας ανοδική πορεία. Το 2014 προστέθηκαν τα κανάλια E! HD και National Geographic HD/SD, Animal Planet HD και Mezzo. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο ΟΤΕ TV λάνσαρε το κανάλι OTE SPORT 6 HD και μετέτρεψε τα OTE SPORT 4 και 5 σε υψηλής ευκρίνειας.

Η συνδρομητική πλατφόρμα OTE TV στο τέλος Ιουνίου του 2015 είχε 377.548 συνδρομητές, ενώ τον Ιούνιο του 2016 είχε 458.920 συνδρομητές (αύξηση 21,6%).

Στα τέλη Αυγούστου του 2016 το ΟΤΕ TV πέρασε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τον αριθμό συνδρομητών της ανταγωνιστικής πλατφόρμας Nova, αυξάνοντας τους συνδρομητές της σε 462.000. Τον Σεπτέμβριο του 2016, το OTE CINEMA 2 αναβαθμίστηκε σε υψηλή ευκρίνεια (HD).

Τον επόμενο μήνα στις 7 Οκτωβρίου, προστέθηκε και το αθηναϊκό περιφερειακό κανάλι, παιδικού περιεχομένου Smile TV στη θέση 507 εμπλουτίζοντας παράλληλα το παιδικό του περιεχόμενο. Στις 14 Νοεμβρίου 2016 ο ΟΤΕ TV άλλαξε όνομα και έγινε COSMOTE TV. Τον Ιούλιο του 2017 έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα έχει φτάσει τους 510.000 συνδρομητές.

Την 1η Οκτωβρίου 2017 λόγω λήξης σύμβασης συμβολαίου αποχωρούν τα Discovery HD Showcase, Discovery Channel, Discovery Science HD, IDX HD, Animal Planet HD, Eurosport 1HD, Eurosport 2 και TLC και έρχονται τα BBC Earth, Viasat Explore, Viasat Nature, Food Network, Fine Living, FOX Sports, Nautical Channel, Outdoor Channel, Crime and Investigation και CBS Reality.

Τον Νοέμβριο του 2017 ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς συγκέντρωσε 517.155 συνδρομητές, σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Η υπηρεσία προσφέρει περισσότερα από 85 κανάλια, ελληνικά και ξένα, από τα οποία τα 25 μεταδίδονται σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Η μετάδοση σε HD είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV μέσω δορυφόρου. Επιπλέον, 13 κανάλια βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των COSMOTE SPORT και 8 κάτω από την ομπρέλα των COSMOTE CINEMA.

Οι συνδρομητές έφτασαν τους 554.986 στο τέλος του 2019 σημειώνοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το 2018, όταν είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με 541.907 συνδρομητές. Τον Δεκέμβριο του 2019 ξεκίνησε την Over The Top (OTT) υπηρεσία της COSMOTE TV, για τηλεοράσεις και φορητές συσκευές με δυνατότητα 4Κ περιεχομένου σε επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα.

Από το 2013 ο ΟΤΕ εκπέμπει στην υπηρεσία της την Πειραϊκή Εκκλησία. Τον Φεβρουάριο του 2024 οι συνδρομητές υπολογίζονταν στους 680.000.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Το COSMOTE TV παρέχει τις εξής επιπλέον υπηρεσίες:

  • MOVIES CLUB: Δυνατότητα ενοικίασης ταινιών σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.
  • COSMOTE Replay TV: Δυνατότητα να «γυρνάς» το χρόνο πίσω με την υπηρεσία και να βλέπεις επιλεγμένα προγράμματα των προηγούμενων 7 ημερών των μεγάλων ελληνικών καναλιών και όλων των αθλητικών καναλιών COSMOTE SPORT.
  • Υπηρεσία Εγγραφής Προγραμμάτων (PVR): Η υπηρεσία επιτρέπει στον συνδρομητή να κάνει εγγραφή οποιουδήποτε προγράμματος, να παγώνει την εικόνα του ζωντανού προγράμματος ή να «επιστρέφει» σε μια προηγούμενη σκηνή.
  • Η υπηρεσία COSMOTE Replay TV είναι διαθέσιμη στον COSMOTE TV Μέσω online streaming.
  • Περιεχόμενο
  • Κινηματογράφος
    Ο ΟΤΕ έχει συνάψει τις συμφωνίες για την προβολή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και ανεξάρτητες εταιρείες διανομής (π.χ.: Walt Disney, 20th Century Studios, HBO, Miramax, Lions Gate, BBC, Sky Vision, Φίνος Φιλμ, Καραγιάννης – Καρατζόπουλος κ.ά.).
  • Αθλητικό περιεχόμενο

Τα κανάλια COSMOTE Sport μεταδίδουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες επιλεγμένων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος, του Ιταλικού Πρωταθλήματος, του Champion League, του Europa League και του Conference League, του Πορτογαλικού Πρωταθλήματος, του Copa Libertadores και του Copa Sudamericana.

Επίσης, επιλεγμένους αγώνες μπάσκετ του Ισπανικού Πρωταθλήματος, του Τούρκικου Πρωταθλήματος καθώς και διεθνή πρωταθλήματα όπως: το Αμερικάνικο NBA, σημαντικές διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως το MotoGP και το WRC και πολλές ακόμη διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, χάντμπολ, μηχανοκίνητο αθλητισμό και αγώνες πάλης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version