Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε σήμερα (16.7.2024) από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar, σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Bank.

Μετά την αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας από τoν οίκο DBRS, η Attica Bank εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18 η Ιουλίου 2024.

Τέλος, η Attica Bank.υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις