Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

DHL Express: Δημιουργεί «πράσινο» στόλο – Με σκανδιναβικά πρότυπα το Green City Hub της Αθήνας

DHL Express: Δημιουργεί «πράσινο» στόλο – Με σκανδιναβικά πρότυπα το Green City Hub της Αθήνας

Στη δημιουργία του Green City Hub στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η DHL Express, που θα αποτελείται από έναν στόλο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων, για να εξυπηρετεί το κέντρο της Αθήνας, με 25 δρομολόγια.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ελευθέριος Σαμαράς «Το Green City Hub της Αθήνας θα λειτουργεί με τους πλέον σύγχρονους τρόπους, όπως σε Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Ολλανδία. Έως το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα έχει εγκαινιαστεί»,

Επίσης, το Green City Hub θα επιχειρεί από ένα κτίριο, το οποίο θα καταναλώνει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και συγκεκριμένα, ηλιακά πάνελς.

DHL Express: Διευρυμένες δραστηριότητες

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι η περιοχή ευθύνης της DHL Express Ελλάδος διευρύνθηκε, καθώς προστέθηκαν χώρες, όπως η Αλβανία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και παράλληλα, επεκτάθηκαν τα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022, με αναφορά στον κλάδο των ταχυμεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο κ. Σαμαράς (φωτογραφία πάνω) υποστήριξε ότι εξακολουθούν να υφίστανται διαταραχές, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και στην πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας στον Covid-19.

Ο ίδιος τόνισε ότι, η πραγματικότητα που βιώνει ο κλάδος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, εάν συνυπολογιστεί ότι «η τιμή των καυσίμων είναι υψηλότερη από ποτέ», με αποτέλεσμα το κόστος των μεταφορών να έχει αυξηθεί 120%.

Ωστόσο, παρά τα όποια προβλήματα, ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι η ζήτηση για αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές θα παραμείνει υψηλή και το 2022.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις