Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

Deutsche Bank: Υψηλότερες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Deutsche Bank: Υψηλότερες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Η Deutsche Bank ανέβασε τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών (στις οποίες συμπεριλαμβάνει και την Τράπεζα Κύπρου), μετά τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου που ανακοίνωσαν, με τη Eurobank να παραμένει η κορυφαία επιλογή της αλλά, συνολικά, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας φαίνεται ελκυστικός μετά το πρόσφατο sell off της 5ης Αυγούστου.

Ιδίως, η Deutsche Bank αυξάνει εκ νέου τις τιμές στόχους και πιο συγκεκριμένα στα 2,30 ευρώ για την Alpha Bank από 2,20 προηγουμένως, στα 5 ευρώ για την Πειραιώς από 4,7 ευρώ, στα 2,85 ευρώ για τη Eurobank έναντι 2,75 και στα 9,85 ευρώ για την Εθνική από 9,5 προηγουμένως. Η τιμή στόχος για την Τράπεζα Κύπρου (αφορά τιμή στο LSE) αυξάνεται στις 595 πένες από 563 προηγουμένως. Η σύσταση και για τις πέντε τράπεζες παραμένει «buy». 

Όπως παρατηρεί η Deutsche Bank, το πρόσφατο sell-off φαίνεται ότι έπληξε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών περισσότερο από ότι κάποιες άλλες ομοειδείς τράπεζες. Αν και πιθανότατα δεν βρίσκονται ακόμη στο ραντάρ των επενδυτών, θεωρούμε ότι οι καλύτερες προοπτικές, η σταθερότητα, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ανάπτυξη και τελικά οι πιο ελκυστικοί πολλαπλασιαστές, τις καθιστούν μια πρόταση αξίας που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί.

Κορυφαία επιλογή η Eurobank

Η Eurobank εξακολουθεί να είναι η κορυφαία επιλογή της Deutsche Bank, έχοντας θετικά περιθώρια για αναθεωρήσεις αποτιμήσεων.

Επίσης, συνεχίζει να βλέπει θετικά την Εθνική, λόγω των εντυπωσιακών της επιδόσεων, ενώ αναγνωρίζει τις βελτιώσεις της Πειραιώς. Πιστεύει επίσης ότι η Alpha Bank παραμένει φθηνή, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η υστέρηση στη βελτίωση της απόδοσης έναντι των ομοτίμων. Τέλος, η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές επιδόσεις, καταλήγει η Deutsche Bank.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις