Σάββατο, 29 Ιουν.
30oC Αθήνα

Dimand: Πώς θα αξιοποιήσει τα τέσσερα ιστορικά ακίνητα της Τράπεζας Πειραιώς

Dimand: Πώς θα αξιοποιήσει τα τέσσερα ιστορικά ακίνητα της Τράπεζας Πειραιώς

Τέσσερες μεγάλες αναπλάσεις σε ιστορικά ακίνητα πρόκειται να υλοποιήσει η Dimand στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, που ανακοινώθηκε επισήμως χθες. Πρόκειται για έργα 127.000 τ.μ., για τα οποία το κόστος κατασκευής θα φτάσει το μισό δισ. ευρώ.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σχολίασε τη στρατηγική συνεργασία τονίζοντας το εξής: «Θέλουμε να δημιουργούμε αξία μέσα από την ανάπλαση των ακινήτων μας, η οποία θα επιστρέψει τόσο σε εμάς όσο και στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα είναι μια win-win συνεργασία, εξάλλου στην Πειραιώς έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα ακινήτων που διαχειριζόμαστε με πολλαπλούς τρόπους».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, τονίζοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει τις αστικές αναπλάσεις και αναβιώνει περιοχές που για χρόνια είχαν μείνει στο περιθώριο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία δεν αφορά μόνο χρήματα και ντουβάρια. Είναι μια συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που κατάφεραν να δημιουργήσουν πίστη και εμπιστοσύνη. Έχουμε ο καθένας τις θέσεις τους, αλλά ένα κοινό όραμα. Υπάρχει μέλλον και όρεξη να κάνουμε περισσότερα».

Το μεγαλύτερο έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί από αυτή τη συνεργασία είναι ένα σύνθετο project μικτής χρήσης, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση 100 στρεμμάτων στη θέση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίον. Η επένδυση αυτή θα φτάσει περίπου τα 300 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει το Λαύριο ως ένα ελκυστικό τουριστικό πόλο, σε συνδυασμό με την αναζωογόνηση του κύριου λιμένα και την αξιοποίηση της μαρίνας. Οι κοινόχρηστοι χώροι που σχεδιάζονται αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, με τήρηση όλων των σχετικών περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Για το έργο αυτό ο κ. Μεγάλου σχολίασε το εξής: «Θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο που θα έχει μικτές χρήσεις, θα συνορεύει με το λιμάνι. Έχουμε έναν δήμαρχο που θέλει να συνεργαστεί, θέλουμε λοιπόν να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ελπίζουμε και το λιμάνι να έχει υψηλού επιπέδου επενδυτές. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια μονάδα που θα έχει μόνιμους κατοίκους».

Μία ακόμη ανάπλαση σταθμός αποτελεί και η ριζική ανακαίνιση του ιστορικού πολυκαταστήματος «Λαμπρόπουλος» επί των οδών Σταδίου και Αιόλου που στεγάζει στους πρώτους ορόφους το NOTOS. Η εταιρεία θέλει να εντάξει το κτίριο ξανά στην πόλη, δημιουργώντας ένα σύνθετο project και κλείνοντας νέα deals με καινούριους μισθωτές. Η Πειραιώς ως στρατηγικός εταίρος της Dimand θα διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στις δύο εταιρείες.

Η Τράπεζα Πειραιώς ακόμη θέλοντας να στεγάσει σε ένα κτίριο τις υπηρεσίες της οι οποίες είναι διάσπαρτες σε κτίρια του κέντρου, πρόκειται μέσω της συνεργασίας της με τη Dimand να ανακαινίσει πλήρως το ακίνητο επί της οδού Κοραή 4, μετατρέποντας το σε ένα πράσινο κτίριο. Επιπλέον, 3.000 τ.μ. θα διατεθούν σε καταστήματα λιανικού εμπορίου και εστίασης στη στοά «Κοραή», δημιουργώντας ένα νέο κόμβο εμπορικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Η Dimand ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του βιομηχανικού συγκροτήματος ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, επένδυση αξίας 170 εκατ. ευρώ. Η αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού ακινήτου, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και αντανακλά την επιδίωξη της Πειραιώς να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Η Πειραιώς και η Dimand έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις