Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

EasyJet: Κατά 16% αυξήθηκαν τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

EasyJet: Κατά 16% αυξήθηκαν τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

Τα κέρδη του γ’ τριμήνου 2024 της EasyJet παρουσίασαν αύξηση 16%, σύμφωνα με σημερινή (24.7.2024) ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της EasyJet βελτιώθηκαν κατά 33 εκατ. λίρες το 3ο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 16%.

Κατά 11% αυξήθηκαν τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας, φθάνοντας τις 2.631 εκατ. λίρες, κυρίως λόγω της αύξησης των επιβατών κατά 8%, της αύξησης των βοηθητικών εσόδων ανά θέση και της συνεχιζόμενης αύξησης των easyJet διακοπών.

Στις 30 Ιουνίου 2024, η καθαρή ταμειακή θέση της EasyJet ήταν 456 εκατ. λίρες, ενώ στις 31 Μαρτίου 2024 ήταν 146 εκατ. λίρες.

Η EasyJet έχει πουλήσει επί του παρόντος 1,5 εκατ. περισσότερες θέσεις για το καλοκαίρι αιχμής σε σύγκριση με την ίδια χρονική στιγμή πέρυσι με συνολική απόδοση σε γενικές γραμμές σταθερή από έτος σε έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, δήλωσε: «Η ισχυρή απόδοσή μας το τρίμηνο οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι πελάτες επέλεξαν την easyJet για το ασυναγώνιστο δίκτυο προορισμών και τη σχέση ποιότητας – τιμής.

Αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε παρά το Πάσχα που έπεσε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη σημασία των ταξιδιών και αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε διαδρομή για να παραδώσουμε ένα ακόμη καλοκαίρι ρεκόρ, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στους μεσοπρόθεσμους στόχους μας». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις