Site icon NewsIT

Emirates: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα – Στήριξε περισσότερες από 1.650 θέσεις εργασίας

15.12.2021 | 12:19
Emirates: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα – Στήριξε περισσότερες από 1.650 θέσεις εργασίας

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, γιόρτασε σήμερα τα 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Από την πρώτη πτήση τον Ιούνιο του 1996, μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες σε χιλιάδες πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της χώρας.

Σημαντική, είναι η υποστήριξη της εισαγωγικής και εξαγωγικής της δραστηριότητας, ενώ η συμβολή της στο ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται στα 79 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας περισσότερες από 1.650 άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι. Το Μάρτιο του 2017, πρόσθεσε τη σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, που αποδείχθηκε δημοφιλές δρομολόγιο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς ήταν η μόνη απευθείας, καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Emirates: Επιστρέφουν τα μακρινά ταξίδια

Σε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της αεροπορικής εταιρείας ο Country Manager της Emirates για την Ελλάδα, Khalid Al Zarooni δήλωσε: «Παρά το σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, ανακάμπτουμε και εντείνουμε τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή στα μακρινά ταξίδια καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, για παράδειγμα στην Αυστραλία, όπου πολλοί Έλληνες έχουν φίλους και συγγενείς».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας μας. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα των σύνδεσης με το Dubai, είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που μας συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους επιβάτες το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αεροπορικό προϊόν της.

Χρόνια Πολλά Emirates! Θερμές Ευχές από το αεροδρόμιο της Αθήνας για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αθηναϊκή αγορά και με τη δέσμευσή μας για τα επόμενα 25 – και περισσότερα – χρόνια στενής και επιτυχημένης συνεργασίας!».

Να σημειωθεί, ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν μια υγιή πολιτική, οικονομική και πολιτιστική σχέση. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου.

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version