Site icon NewsIT

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή στο κοίτασμα «Κασσιόπεια» στην Ιταλία

20.08.2024 | 09:59
Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή στο κοίτασμα «Κασσιόπεια» στην Ιταλία

Την έναρξη της παραγωγής του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Κασσιόπεια» στην Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα (20.8.2024) η Energean, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την στιγμή, πραγματοποιείται η αρχική δοκιμαστική παραγωγή σε ένα από τα τέσσερα υποθαλάσσια πηγάδια και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα φυσικού αερίου αποτελεί μέρος του «πακέτου» που τελεί υπό μεταβίβαση από την εταιρεία στο αμερικανικό επενδυτικό fund Carlyle (το χαρτοφυλάκιο της Energean σε Ιταλία, Αίγυπτο και Κροατία) με το τίμημα να φτάνει έως και το 1 δισ. ευρώ, βάσει των όσων γνωστοποίησε η εταιρεία προ διμήνου με σχετική της ανακοίνωση.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Ιταλίας και αναπτύσσεται από τις Eni (60% και operator) και την Energean που κατέχει το 40%. Τα αποθέματά του υπολογίζονται σε 10 bcm φυσικού αερίου με την ετήσια παραγωγή να φτάνει στην κορύφωσή της τα 1,5 δισ. κυβικά μέτρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, σχολίασε σχετικά πως «Η εξέλιξη, αν και δεν αποτελεί μέρος της μελλοντικής ιστορίας ανάπτυξης της Energean, καταδεικνύει την θετική εμπλοκή της εταιρείας σε ακόμη μια επιτυχημένη ανάπτυξη κοιτάσματος φυσικού αερίου. Η Energean ήταν ανέκαθεν προσηλωμένη στην ανάπτυξη στρατηγικά σημαντικών πόρων που στηρίζουν όχι μόνο την ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και την ευρύτερη κοινωνικο-οικονομική σταθερότητα».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version