Site icon NewsIT

Eurobank Equities: Νέες τιμές στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές

14.10.2024 | 13:52
Eurobank Equities: Νέες τιμές στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές

Καινούριες υψηλότερες τιμές – στόχους δίνει για τις τραπεζικές μετοχές η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί συστάσεις buy και για τις τρεις τράπεζες που καλύπτει. 

Ειδικότερα, η Eurobank Equities ανεβάζει τον στόχο μετοχών για την Alpha BankΑΛΦΑ +1,74% στα 2,56 από 2,41 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 από 10,37 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ από 5,78 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει πρόσκαιρη την πρόσφατη υποαπόδοση των τραπεζικών μετοχών, αποδίδοντάς την σε τεχνικούς παράγοντες (πώληση μετοχών από ΤΧΣ), οι οποίοι επισκιάζουν την αύξηση των μερισμάτων και την ανθεκτικότητα των κερδών. 

Νέες εκτιμήσεις 

Παράλληλα, στην έκθεση ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των τραπεζών, αυξάνοντας τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2024 – 2026 κατά 9%, 9% και 4% αντίστοιχα, αντανακλώντας τις τάσεις του β’ τριμήνου.

Πλέον η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 1% το 2024 (έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 2%), με υποχώρηση κατά 5% το 2025 και πτώση 2% το 2026. 

Τα έσοδα από προμήθειες αναμένεται να παραμείνουν ισχυρά, με μέση ετήσια άνοδο 9% ως το 2026, με ελεγχόμενες λειτουργικές δαπάνες και σταδιακή μείωση στο κόστος ρίσκου. 

Σε γενικές γραμμές, η Eurobank Equities εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση για να διαχειριστούν τις μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, στοχεύοντας σε διατηρήσιμη απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 10-13% μετά το 2025. 

Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές, κάνοντας λόγο για ελκυστική επενδυτική περίπτωση λόγω των εκτιμήσεων για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων, τις ελκυστικές αποτιμήσεις και καταλύτες όπως τα αυξημένα μερίσματα και οι αναβαθμίσεις στις προβλέψεις για την κερδοφορία.

Ως εκ τούτου, διατηρεί buy και για τις τρεις τράπεζες, με υψηλότερες τιμές-στόχους και την Πειραιώς να παραμένει κορυφαία επιλογή, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού εκτέλεσης, του ελκυστικού προφίλ ρίσκου / απόδοσης, με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση να μην αντανακλά πλήρως το story ανάκαμψης και τη διατηρήσιμη διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version