Site icon NewsIT

Eurobank: «Χαμός» για το πράσινο ομόλογο – Ξεπέρασαν τα 4,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

17.09.2024 | 17:51
Eurobank: «Χαμός» για το πράσινο ομόλογο – Ξεπέρασαν τα 4,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

Εκρηκτική ζήτηση συγκέντρωσε το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υποβλήθηκαν προσφορές που ξεπέρασαν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Κατόπιν τούτου, το ύψος της έκδοσης ανήλθε σε 850 εκατ. ευρώ. Το κουπόνι της έκδοσης καθορίστηκε σε 4% ετησίως και η τιμή της έκδοσης σε 99,521%. Το κουπόνι θα είναι σταθερό έως τις 24.9.2029. Η απόδοση του τίτλου που προέκυψε είναι 4,108%. Το πρώτο «πράσινο» ομόλογο της Eurobank έχει εξαετή διάρκεια με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα 5 έτη. Η διαβάθμισή του από την Moody’s είναι Baa2.

Τα καθαρά έσοδα από την έκδοση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση χαρτοφυλακίου Πράσινων Επιλέξιμων Έργων. Το ελάχιστο ποσό για τη συμμετοχή στην έκδοση ανερχόταν σε 100 χιλ. ευρώ και πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ πέραν αυτού του ποσού.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι: BNP Paribas, BofA Securities, Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE HSBC Continental Europe and Nomura Financial Products Europe GmbH.

Αναλυτική ενημέρωση για την έκδοση αναμένεται αύριο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version