Site icon NewsIT

Eυλογιά των πιθήκων: Ο ιός εκτινάσσει την τιμή της μετοχής της δανικής εταιρείας παραγωγής εμβολίων 

23.08.2024 | 10:30
Eυλογιά των πιθήκων: Ο ιός εκτινάσσει την τιμή της μετοχής της δανικής εταιρείας παραγωγής εμβολίων 

FILE PHOTO: A medical health worker prepares a dose of the mpox vaccine at the Edison municipal vaccination centre in Paris, France July 27, 2022. Alain Jocard/Pool via REUTERS/File Photo

Οι τιμές των μετοχών της Bavarian Nordic αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της δανέζικης εταιρείας περί ενός βασικού εμβολίου κατά της ιλαράς mpox (ευλογιά των πιθήκων), σύμφωνα με την οποία θα επιτύχει το ανώτατο όριο των ετήσιων προβλέψεών του μετά από μια παραγγελία για τα εμβόλια από την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Έχει πλέον αρκετά συμβόλαια με κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ώστε να φθάσει συνολικά έσοδα περίπου 5,3 δισ. δανικών κορωνών (790 εκατ. δολάρια) φέτος εν μέσω της χειρότερης μέχρι σήμερα επιδημίας ευλογιάσ των πιθήκων στην Αφρική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bavarian Nordic, Πολ Τσάπλιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή για να «στείλει σημαντικές δόσεις» στην Αφρική και έχει «τεράστια ικανότητα για το υπόλοιπο του έτους», αλλά δεν έχει ακόμη τις παραγγελίες.

Η μετοχή ενισχύθηκε έως και 13% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στην Κοπεγχάγη εχθές (22.8.2024), επεκτείνοντας τα ετήσια κέρδη της σε πάνω από 55%.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version