Site icon NewsIT

Goldman Sachs: Άλμα 45% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2024

15.10.2024 | 16:36
Goldman Sachs: Άλμα 45% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2024

FILE PHOTO: The ticker symbol and logo for Goldman Sachs is displayed on a screen on the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., December 18, 2018. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Εκτινάχτηκαν κατά 45% τα κέρδη της Goldman Sachs το γ’ τρίμηνο του 2024, χάρη στην απροσδόκητη αύξηση των εσόδων από το εμπόριο μετοχών και την αναζωογόνηση της επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι διαπραγματευτές μετοχών της Goldman Sachs κατέγραψαν το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων τριών και πλέον ετών, οδεύοντας στην καλύτερη χρονιά που έχουν κάνει ποτέ. Τα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας μετριάστηκαν από την πτώση που είχε προαναγγείλει η εταιρεία στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα εγκαταλείπει σημαντικά τμήματα της προώθησης της καταναλωτικής τραπεζικής και τοποθετείται ώστε να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Goldman σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών φέτος, σημειώνοντας άνοδο 36%, και έφτασαν σε ιστορικό υψηλό χθες. Η μετοχή σημείωσε άλμα 3,3% στις 8:03 π.μ. στις πρώτες συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας περιλάμβαναν πλήγμα 415 εκατ. δολαρίων που συνδέεται με τη διακοπή της συνεργασίας της εταιρείας με την General Motors για τις πιστωτικές κάρτες και την εγκατάλειψη άλλων μικρών επιχειρήσεων λιανικής πώλησης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version