Site icon NewsIT

Google: Απέτυχε η εξαγορά της Wiz από την Alphabet

23.07.2024 | 11:31
Google: Απέτυχε η εξαγορά της Wiz από την Alphabet

Seattle, USA - Feb 26, 2020: The new Google building in the south lake union area late in the day with a reflection of clouds.

Η νεοσύστατη εταιρεία κυβερνοασφάλειας Wiz απέρριψε προσφορά – ρεκόρ για εξαγορά από τη μητρική εταιρεία Alphabet της Google, σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τη σημερινή (23.7.2024) δημοσίευση του Handelsblatt. 

Ειδικότερα, η Alphabet είχε προσφέρει περίπου 23 δισ. δολάρια για την Wiz, γεγονός που θα καθιστούσε αυτή την εξαγορά την μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας. Η συμφωνία με την Google θα είχε σχεδόν διπλασιάσει την πιο πρόσφατη αποτίμηση της Wiz, η οποία ανέρχεται σε 12 δισ. δολάρια αυτή τη στιγμή.

«Είναι δύσκολο να πούμε όχι σε μια τόσο κολακευτική προσφορά», φέρεται να έγραψε ο συνιδρυτής της Wiz Assaf Rappaport σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους του. Ωστόσο, προφανώς φοβήθηκε, μεταξύ άλλων, τις ανησυχίες των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις το 2020 και έχει αναπτυχθεί ραγδαία από τότε. Με 950 υπαλλήλους, η Wiz αναπτύσσει λογισμικό ασφαλείας για το cloud, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές παγκοσμίως.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι άλλες μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, καθώς και γερμανικές εταιρείες όπως η BMW, η Otto και η Siemens. Τα κεντρικά γραφεία και οι πωλήσεις της νεοσύστατης επιχείρησης βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας γίνεται στο Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, η Alphabet φέρεται να ήλπιζε ότι η εξαγορά θα ενίσχυε την ανάπτυξη του υποβαθμισμένου τμήματος cloud της. Η υπηρεσία αναζήτησης είναι εδώ και πολλά χρόνια το υστερούν νούμερο τρία με μερίδιο αγοράς μόλις 11%. Ο ηγέτης του κλάδου Amazon Web Services κατέχει το 31% και το Microsoft Azure το 25%.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version