Site icon NewsIT

Google: Επεκτείνει τις λειτουργίες της – Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

14.08.2024 | 14:44
Google: Επεκτείνει τις λειτουργίες της – Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Μια βελτιωμένη προσωπική βοηθό και μια νέα σειρά smartphone παρουσίασε η Google το πρωί της Τρίτης (13.8.2024). Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη ενημέρωση» που έχει γίνει ποτέ για τα τηλέφωνα Pixel της εταιρείας, δήλωσε ο αρμόδιος διευθυντής προϊόντων Μπράιαν Ρακόφσκι (Brian Rakovsky), καθώς έχουν επεκταθεί σημαντικά οι λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) Gemini της Google.

Συγκεκριμένα, η νέα προσθήκη στον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης της Google ονομάζεται Gemini Live. Στο μέλλον, οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν στον Gemini και να του ζητούν να τους διδάξει τους κανόνες ενός παιχνιδιού καρτών, για παράδειγμα. Η ροή της συνομιλίας θα μοιάζει πολύ με αυτή ενός ανθρώπου.

«Σκεφτείτε το Gemini Live ως έναν προσωπικό προπονητή», δήλωσε ένας υπάλληλος της Google. Πήδηξε από θέμα σε θέμα στη συνομιλία του με τον Gemini και διέκοψε αρκετές φορές τη φωνή του υπολογιστή, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχασε ποτέ το θέμα της συζήτησης, σύμφωνα με σημερινή (14.8.2024) δημοσίευση της Handelsblatt.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους προϊόντων, τα βελτιωμένα ακουστικά της Google θα καταστήσουν στο μέλλον δυνατή τη συνομιλία με τον βοηθό ενώ περπατάμε. Ωστόσο, η συνομιλία θα είναι αρχικά δυνατή μόνο στα αγγλικά – και υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η Google δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της γερμανικής έκδοσης του Gemini Live.

Άλλες βελτιώσεις στοχεύουν κυρίως στο «προσωπικό πλαίσιο» του χρήστη. Στο μέλλον, ο βοηθός της Google θα μπορεί να συνδυάζει δεδομένα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταχωρήσεις ημερολογίου ή φωτογραφίες.

Ο βοηθός AI της Google ακούει τις τηλεφωνικές κλήσεις στο νέο smartphone Pixel

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι ο Gemini μπορεί να καταγράφει και να απομαγνητοφωνεί κλήσεις, ώστε να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αργότερα.

Για λόγους προστασίας δεδομένων, η Google υπόσχεται ότι οι λειτουργίες αυτές θα εκτελούνται μόνο στην ίδια τη συσκευή και όχι στο cloud. Υπάρχει, επίσης, βελτιωμένη επεξεργασία φωτογραφιών και διάφορα βοηθήματα γραφής που υποστηρίζονται από AI.

Ορισμένες καινοτομίες θυμίζουν αυτό που έχουν ήδη εισαγάγει ανταγωνιστές, όπως η Apple. Στο μέλλον, οι χρήστες του Pixel θα μπορούν, επίσης, να πραγματοποιούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικών συνδέσεων. Το iPhone διαθέτει ήδη μια παρόμοια υπηρεσία εδώ και δύο χρόνια.

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάστηκαν θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στα νέα smartphones Pixel 9.

Το αυτοαναπτυγμένο τσιπ Tensor G4, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ για πρώτη φορά, θα παρέχει τις απαραίτητες επιδόσεις, δήλωσε ο διευθυντής Pixel Ρακόφσκι. Οι συσκευές θα κοστίζουν τουλάχιστον 999 δολάρια. Μετά από ένα χρόνο, οι χρήστες θα πρέπει επίσης να πληρώνουν ένα ποσό για να χρησιμοποιούν τον βοηθό AI.

Η Google θα ανακοινώσει τις επόμενες βελτιώσεις AI «σε λίγους μήνες»

Ο επικεφαλής του Android, Σάμερ Σαντάτ (Sameer Sadat) τόνισε την Τρίτη ότι η Google δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με αυτό και ότι «φυσικά» θα εισαγάγει τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο συνάδελφός του, Ρικ Οστέρλο, ανακοίνωσε επίσης ότι οι νέες λειτουργίες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά «τις επόμενες εβδομάδες».

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δέχονται πιέσεις από τους επενδυτές να βρουν τρόπους να αξιοποιήσουν τις τεράστιες επενδύσεις τους σε προϊόντα και υποδομές τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα νέο ρεκόρ δαπανών για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, το οποίο – παρά τη σημαντική αύξηση των βασικών επιχειρηματικών μεγεθών της – προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της.

Η Google εργάζεται ήδη σε μια πολύ πιο χρήσιμη έκδοση του βοηθού της με την ονομασία «Project Astra». «Χρόνια βασικής έρευνας», δήλωσε ο Οστέρλο, «θα αποδώσουν τώρα». Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τις επόμενες βελτιώσεις της τεχνητής νοημοσύνης σε «λίγους μήνες».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version