Τρίτη, 6 Αυγ.
33oC Αθήνα

Google: Σκοπεύει να ασκήσει έφεση σε απόφαση δικαστηρίου ΗΠΑ που την έκρινε ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές

Google: Σκοπεύει να ασκήσει έφεση σε απόφαση δικαστηρίου ΗΠΑ που την έκρινε ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Google κρίθηκε ένοχη στις ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές και θα της επιβληθεί πρόστιμο, ο Κεντ Γουόκερ (Kent Walker), Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Google προέβη σε διευκρινίσεις.

«Η απόφαση αναγνωρίζει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να μας επιτρέπεται να την κάνουμε εύκολα διαθέσιμη. Εκτιμούμε το συμπέρασμα του Δικαστηρίου πως η Google είναι «η μηχανή αναζήτησης με την υψηλότερη ποιότητα του κλάδου, η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ημερήσιων χρηστών», ότι η Google «είναι εδώ και πολύ καιρό η καλύτερη μηχανή αναζήτησης, ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές», ότι «συνεχίζει να καινοτομεί στην αναζήτηση» και ότι «η Apple και η Mozilla αξιολογούν περιστασιακά την ποιότητα αναζήτησης της Google σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και βρίσκουν ότι η Google είναι ανώτερη»», αναφέρει ο Γουόκερ.

«Δεδομένου αυτού, και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες με όλο και περισσότερους τρόπους, σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση. Καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην παραγωγή προϊόντων που οι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμα και εύκολα στη χρήση», επισημαίνει, επίσης, στη δήλωση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις