Δευτέρα, 26 Αυγ.
31oC Αθήνα

IBM: Κλείνει την μονάδα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα 

IBM: Κλείνει την μονάδα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα 

Η International Business Machines (IBM) κλείνει ένα βασικό ερευνητικό τμήμα στην Κίνα, μια κίνηση που επηρεάζει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η IBM κλείνει δύο επιχειρηματικές γραμμές που ειδικεύονται στην έρευνα – ανάπτυξη και στις δοκιμές, σύμφωνα με σημερινή (26.8.2024) δημοσίευση του Bloomberg. Αντ’ αυτού θα στραφεί μελλοντικά προς την εξυπηρέτηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και επιλεγμένων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Η IBM εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών που μειώνουν τις φιλοδοξίες τους για την Κίνα, καθώς η οικονομική ύφεση, ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και η προσπάθεια αντικατάστασης της ξένης τεχνολογίας “μειώνουν το συναίσθημα”.

Ονόματα της Wall Street, όπως η Morgan Stanley, έχουν μεταφέρει ορισμένες δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, ενώ οι ξένες επενδύσεις έχουν επιβραδυνθεί εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι το Πεκίνο ευνοεί τους τοπικούς παίκτες.

Η τεχνολογία αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο πεδίο, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται σε σύγκρουση για κρίσιμους τομείς, από τους ημιαγωγούς έως την τεχνητή νοημοσύνη. Το Πεκίνο προσπαθεί να προωθήσει την ανάπτυξη εθνικών πρωταθλητών, όπως η Huawei Technologies, ανησυχώντας ότι οι περιορισμοί στην αμερικανική τεχνολογία θα εμποδίσουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας και θα περιορίσουν τη γεωπολιτική της επιρροή.

Η IBM σκοπεύει να μεταφέρει τις κινεζικές λειτουργίες Ε&Α σε γραφεία αλλού, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ενημέρωση των εργαζομένων που φιλοξενήθηκε από τον Jack Hergenrother, αντιπρόεδρο της εταιρείας.

Η αμερικανική εταιρεία είπε σε ορισμένους υπαλλήλους ότι προσθέτει μηχανικούς και ερευνητές σε μέρη όπως το Μπανγκαλόρ της Ινδίας, ανέφερε η Journal, επικαλούμενη υπαλλήλους που ενημερώθηκαν σήμερα.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις