Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ideal Holdings: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream

Ideal Holdings: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream

Σε υπογραφή σύμβασης προχώρησε η Ideal Holdings με τον μοναδικό μέτοχο της εταιρείας με την επωνυμία «BLUESTREAM SOLUTIONS ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» («BlueStream») για την εξαγορά του 75% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στη σημερινή (22.7.2024) ανακοίνωση της Ideal Holdings για την εξαγορά του 75% της BlueStream σημειώνεται ότι η BlueStream ιδρύθηκε το 2008 προσφέροντας κυρίως υποστήριξη σε HW, λειτουργικά συστήματα και data availability.

Σήμερα, η BlueStream είναι μια καταξιωμένη, ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, που προσφέρει υπηρεσίες υποδομής τόσο σε on-premises όσο και σε multi cloud περιβάλλοντα, καθώς και υπηρεσίες μετεγκατάστασης στο cloud, διαθεσιμότητα δεδομένων και outsourcing.

Ο κύκλος εργασιών (τζίρος) της, το 2023 ανήλθε στα 11 εκατ. ευρώ με EBITDA 2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως των 54% και 78% αντιστοίχως, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για το 2024 εκτιμάται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Η αξία της συναλλαγής, για την απόκτηση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας BlueStream, ήταν 12,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα αδιάθετα κεφάλαια του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, που εξέδωσε η IDEAL Holdings στις 15.12.2023.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής, ο κ. Γεώργιος Βασδέκης θα συνεχίσει να διατελεί τα καθήκοντά του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας BlueStream.

Ο κος Βασδέκης δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, η BlueStream έχει αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και του Cloud Migration στη χώρα μας. Η συμφωνία μας με την IDEAL Holdings θα ενισχύσει την επέκταση των δραστηριοτήτων μας τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο. Θα αξιοποιήσουμε τις συνέργειες που προσφέρει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των εταιρειών πληροφορικής του ομίλου, καθώς και την ευκολότερη πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω της IDEAL Holdings».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDEAL Holdings, κος Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τα στελέχη και τους εργαζομένους της BlueStream στην οικογένεια της IDEAL Holdings. Με την προσθήκη της BlueStream ενισχύεται το χαρτοφυλάκιο μας στον κλάδο της Πληροφορικής ενώ παράλληλα οι εταιρείες μας διαμορφώνουν ένα από τα πιο πλήρη portfolio υπηρεσιών και λύσεων καθιστώντας ουσιαστικά τον κλάδο της Πληροφορικής της IDH ως ένα one stop shop στον χώρο της τεχνολογίας στην χώρα μας.

Μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούνται από αυτή την συναλλαγή θα προσφέρουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας προσδίδοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στους μετόχους και στους εργαζομένους μας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις