Site icon NewsIT

Intrum: Αίτημα πτώχευσης στις ΗΠΑ για τον μεγαλύτερο servicer της Ευρώπης

18.10.2024 | 10:23
Intrum: Αίτημα πτώχευσης στις ΗΠΑ για τον μεγαλύτερο servicer της Ευρώπης

Προς την χρεοκοπία κινείται ο μεγαλύτερος servicer στην Ευρώπη, Intrum, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα (18.10.2024) πως θα υποβάλει αίτηση για εθελοντική προστασία από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης στις ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Η Intrum βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες καθώς η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και τα υψηλότερα επιτόκια σε διάστημα δύο δεκαετιών προκάλεσαν ένα κύμα αθετήσεων δανείων, με τις ανησυχίες να αυξάνονται σχετικά με το καθαρό χρέος του servicer ύψους 49,4 δισ. σουηδικών κορώνων ή 4,69 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμα του.

«Η Intrum αναμένει ότι θα εξέλθει από τη διαδικασία του προκατασκευασμένου κεφαλαίου 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της σουηδικής εταιρείας με άφθονο περιθώριο και ρευστότητα για την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου και τοποθετημένη για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Intrum είχε κερδίσει την υποστήριξη για την αναδιάρθρωση του χρέους από το 73% των ομολογιούχων της, ποσοστό αρκετό για τη διαδικασία του αμερικανικού κεφαλαίου 11, αλλά μικρότερο από το 75% που απαιτείται για να πληροί τις προϋποθέσεις για μια απλούστερη διαδικασία σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ή το όριο του 90% για μια πλήρως εθελοντική διαδικασία.

Η επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συναίνεσης θα απλοποιούσε την εφαρμογή και θα μείωνε το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος Αντρές Ρούμπιο, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα να αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version