Site icon NewsIT

Lamda Marinas: Έρχονται έργα αναβάθμισης 5 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Φλοίσβου

17.10.2024 | 08:00
Lamda Marinas: Έρχονται έργα αναβάθμισης 5 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Φλοίσβου

ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ( ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα η Lamda Marinas Investments -θυγατρική της Lamda Development- στη Μαρίνα Φλοίσβου, που σήμερα κατέχει το 22% της εγχώριας αγοράς βάσει του κύκλου εργασιών, ανάμεσα στα τουριστικά λιμάνια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για mega yachts απ’ όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να τρέξει επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, που αφορούν τις ολικές αναβαθμίσεις των μαρινών της Κέρκυρας και του Αγίου Κοσμά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες (16.10.2024) ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Flisvos Marina A.E και ο επικεφαλής της Lamda Marinas κ. Σταύρος Κατσικάδης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του 6ου απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου: «Η εν λόγω μαρίνα βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες  αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της που αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται.

Η βελτίωση του αποτυπώματος της Μαρίνας Φλοίσβου σχετικά με την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον αντιμετωπίζεται ως κοινωνική ευθύνη που απαιτεί προσήλωση και συνεχή δράση, τόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο». Στα σχέδια της εταιρείας είναι μέσα στο 2025 να γίνουν σημαντικά έργα αναβάθμισης στη μαρίνα Φλοίσβου.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει νέα περίφραξη, θα δημιουργηθεί ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο. Επίσης, στόχος είναι να αποκτήσει η μαρίνα ηλεκτροκίνητη βοηθητική λέμβο με σταθμό φόρτισης. Ακόμη, αναμένεται να αναβαθμιστούν οι είσοδοι των πεζών με κεραμικά υλικά και να ενισχυθεί ο χώρος με νέες φυτεύσεις για να ενισχυθεί το πράσινο.

H Lamda Marinas διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της και τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, η οποία βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων.. Η  συγκεκριμένη μαρίνα αναμένεται να αναβαθμιστεί, τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, με 300 θέσεις ελλιμενισμού και δυνατότητα φιλοξενίας για σκάφη έως 80 μέτρα. Η εταιρεία, μάλιστα, θα επενδύσει συνολικά 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή της.

Η «θαλάσσια έκταση» θα είναι 528 στρεμμάτων, ενώ η χερσαία θα αγγίζει τα 32 στρέμματα. Όσο για τη δεύτερη, σύμφωνα με το πλάνο αναμένεται να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής και mega yachts, ενώ σε γενικές γραμμές προβλέπονται χρήσεις και χώροι, υποστηρικτικές προς τις λιμενικές υποδομές, αλλά και μη.

Γραφεία, καταστήματα παροχής υπηρεσιών (τραπεζών, ταχυδρομείου, ενοικίασης οχημάτων/σκαφών κλπ.), εντευκτήριο, υπαίθριος/στεγασμένος χώρος εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα (ναυτιλιακών ειδών, πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης – mini market), κατάστημα εστίασης (αναψυκτήριο, εστιατόριο, café, bar), στάθμευσης (γήπεδα, υπόγειοι/ημιυπόγειοι χώροι), πεδίο προσγείωσης/απογείωσης ελικοπτέρου, χώροι πρασίνου, παραλιακή ζώνη εξυπηρέτησης σκαφών για την τοποθέτηση των παροχών στα σκάφη, πρόκειται να πάρουν τη θέση τους στη νέα μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Για τη Μαρίνα της Κέρκυρας, ο ίδιος επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να πέσουν και επισήμως οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ. Η Lamda Marinas θα επενδύσει συνολικά πάνω από 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό την κατασκευή 98 θέσεων σκαφών μήκους 30 έως 140 μέτρων και τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων έως 7.800 τετραγωνικών.

Ο κ. Κατσικάδης επίσης σχολίασε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ανάπτυξη των μαρινών, τονίζοντας το εξής: «Οι σοβαρές προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζουμε, όπως είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό και η ενεργειακή κρίση, αποτελούν τον οδικό χάρτη για τη σχεδίαση της στρατηγικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών μας, καθώς και της συνεχούς εκπαίδευσης των ανθρώπων μας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version