Site icon NewsIT

Linde: Ξεκινά η παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Μάνδρα – Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα

22.11.2022 | 11:21
Linde: Ξεκινά η παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Μάνδρα – Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα

Χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH, η Linde Hellas ανακοίνωσε ότι ξεκινά για πρώτη φορά την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Μάνδρας.

Κορυφαία εταιρεία βιομηχανικών αερίων κι εφαρμογών με πωλήσεις που ανέρχονται 26 δισ. ευρώ, η Linde έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD, για να υλοποιήσει την επένδυση στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή είναι το πρώτο στάδιο της Linde Hellas, καθώς όπως δήλωσε η Oana Reiber, γενική διευθύντρια της εταιρείας: «Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε νέα έργα και να επενδύουμε στο πράσινο υδρογόνο ώστε να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκίνησης».

Τι είναι το πράσινο υδρογόνο

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και περιβάλλον, καθώς και για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών.  Δεδομένου, ότι όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα, αναζητώντας λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους τους, το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα. Στην παρούσα φάση βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως αυξάνουν το ενδιαφέρον τους για λύσεις πράσινου υδρογόνου.

Σχετικά με την Linde, να σημειωθεί, ότι δραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την ενεργειακή πηγή έως την κατανάλωση, παρέχοντας λύσεις για τη χρήση του υδρογόνου στη βιομηχανία και την αυτοκίνηση. Εξυπηρετεί πληθώρα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών, της υγειονομικής περίθαλψης, της κατασκευής, της μεταλλουργίας και της εξόρυξης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version