Site icon NewsIT

Logistics: Πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση 300 εκατ. ευρώ του HIG Capital στον Ασπρόπυργο

28.08.2024 | 06:02
Logistics: Πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση 300 εκατ. ευρώ του HIG Capital στον Ασπρόπυργο

Από τα τέλη του 2026 έως και το 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί, σταδιακά, η μεγάλη επένδυση, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, που προωθεί το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital στην περιοχή του Ασπροπύργου, που σχετίζεται με την ανάπτυξη μεγάλου logistics park στην περιοχή.

Στο πλάνο της εταιρείας είναι η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στον Ασπρόπυργο έως τις αρχές του 2025, με διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης, ενώ εκτιμάται ότι από τα τέλη του 2026 θα αρχίσουν να παραδίδονται στους μισθωτές οι πρώτοι αποθηκευτικοί χώροι logistics και σταδιακά θα «μπαίνουν» και οι υπόλοιποι όμιλοι εντός του project μέσα στο 2027.

Στην παρούσα φάση η HIG Capital, μέσω της θυγατρικής Stream, ολοκληρώνει τις διεργασίες που απαιτούνται για τις μελέτες και την έκδοση αδειών.

Απώτερος στόχος είναι οι εγκαταστάσεις να αξιοποιούνται και από μεγάλες ξένες εταιρείες που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Στην έκταση των περίπου 291 στρεμμάτων, η Streem Development που ανήκει στο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ΗΙG Capital θα κατασκευάσει ένα πρότυπο κέντρο διεθνών μεταφορών και αποθήκευσης μέσω τρένου, πλοίου και φορτηγών (trimodal). Οι γραμμές του τρένου περνάνε από το οικόπεδο το οποίο έχει και άδεια λιμανιού, ενώ η έκταση βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Εθνική Οδό. 

H περιοχή βρίσκεται εντός της ΒΙ.ΠΕ. Διυλιστηρίων, στο 17ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Η έκταση διαχωρίζεται από την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου σε δύο τμήματα: τμήμα Α (238 στρέμματα) και τμήμα Β, παραλιακό (53 στρέμματα).

Στο τμήμα Α προβλέπονται κτήριο πολλαπλών χρήσεων (εμπορικά, γραφεία, ξενοδοχείο, εστιατόριο κ.α.), αποθήκες, χώρος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, parking. Στο τμήμα Β ανήκει ο λιμένας, χώρος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, σταθμός διακίνησης φορτηγών, αποθήκη σταθμός διακίνησης Ι.Χ.

Τα δύο τμήματα θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρα, που θα κατασκευαστεί. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η εξυγίανση του οικοπέδου, καθώς και το γκρέμισμα του παλαιού χαλυβουργείου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version