Site icon NewsIT

Metlen: Επέκταση στην Ευρώπη – Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το α’ εξάμηνο 2025

09.07.2024 | 09:28
Metlen: Επέκταση στην Ευρώπη – Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το α’ εξάμηνο 2025

Σε 5 ευρωπαϊκές αγορές σκοπεύει να εξαπλωθεί η Metlen Energy & Metals (πρώην Mytilineos) και συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Κροατία, χώρες στις οποίες έχει ήδη παρουσία στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και στην εμπορία φυσικού αερίου.

Χώρα «εκκίνησης» για την επέκταση της Metlen θα αποτελέσει η Ιταλία, η αγορά της οποίας έχει μεγάλο στρατηγικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας στο χθεσινό (8.7.2024) workshop που διοργάνωσε. Στόχος της Metlen είναι η δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών ενέργειας, αλλά και του retail, τομέας στον οποίο έχει περισσότερους από 500.000 πελάτες.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Metlen βρίσκεται πάντα και η Ελβετία λόγω της παρουσίας του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού.

Εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Στα επίπεδα της 50ης θέσης του FTSE 100 βρίσκεται η Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου χάρη στον τζίρο και την καθαρή κερδοφορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η διαδικασία του dual listing της Metlen στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2025.

Ο Chief Treasury και IR Officer της Metlen, Χρήστος Γαβαλάς, υπογράμμισε: «Παρότι έχουμε επταπλασιάσει την κεφαλαιοποίησή μας και είμαστε πλέον στα επίπεδα των 5,5 δισ. ευρώ ακόμη ο δείκτης P/E είναι στο 8, όταν η μέση αντίστοιχη μετοχή κάνει trade στο 12 στις αγορές του εξωτερικού. Οπότε υπάρχει ένα upside 50%»

Ο Chief Strategy and M&A Officer, Έλενος Καραΐνδρος, έκανε ξεκάθαρο ότι δε θα αλλάξει η φορολογική έδρα της εταιρείας. Ο μόνος στόχος του dual listing είναι να ενισχυθεί το προφίλ των επενδυτών που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Metlen.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version