Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Metlen: Ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο του 2024

Metlen: Ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο του 2024

Σταθερά σε τροχιά διεθνοποίησης και ανάπτυξης βρίσκεται η Metlen Energy & Metals, ενώ σημείωσε ιστορικό ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας Α’ εξαμήνου.

Το διεθνοποιημένο και διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης επιδεικνύει σοβαρή ανθεκτικότητα, σύμφωνα με την Metlen, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις και η επέκταση στα ΑΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MetLen, για τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2024:

  • Ο Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε στα 2.482 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 2.516 εκατ. ευρώ το A’ εξάμηνο του 2023, παρά τη σημαντική μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.
  • 474 εκατ. ευρώ Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), έναντι 437 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με παράλληλη αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κατά 169 μονάδες βάσης.
  • 282 εκατ. ευρώ Καθαρά Κέρδη Μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας έναντι 268 εκατ. ευρώ το A’ εξάμηνο του 2023. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,04 ευρώ έναντι 1,94 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο καθαρός δανεισμός σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκε στα 1.774 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του δανεισμού χωρίς αναγωγή (non-resource). Παρά το εντατικό επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το προσαρμοσμένο Net Debt/EBITDA διαμορφώθηκε στο 1,76x, επίπεδο εφάμιλλο ή και καλύτερο από τις επιδόσεις εταιρειών εντός της επενδυτικής βαθμίδας.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των οίκων FITCH και S&P, η Εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα από την επίτευξη του στόχου κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανέφερε: «Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις στο Α’ εξάμηνο του 2024 επιβεβαιώνουν, την εδραίωση της METLEN στα ιστορικά υψηλά επίπεδα μεγεθών που έχει κατακτήσει μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό του 2022.

Σε μια χρονιά με έντονες προκλήσεις, σε περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και έντονης γεωπολιτικής αστάθειας, το επιχειρηματικό μοντέλο της METLEN, το οποίο έχει στον πυρήνα του τις σημαντικές συνέργειες που επιφέρει η συνύπαρξη των Κλάδων Ενέργειας και Μετάλλων, καταδεικνύει για ακόμα μια φορά ανθεκτικότητα και μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη των φιλόδοξων επιχειρηματικών στόχων που έχουμε θέσει για το σύνολο τους έτους».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις