Site icon NewsIT

Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 60 δισ. δολαρίων αυξάνει το μέρισμα κατά 10%

17.09.2024 | 09:16
Microsoft: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 60 δισ. δολαρίων αυξάνει το μέρισμα κατά 10%

Η Microsoft παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη τέτοια κίνηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, αυξάνοντας το τριμηνιαίο μέρισμα που θα διανεμηθεί στους μετόχους κατά 10%.

Συγκεκριμένα, η Microsoft δήλωσε ότι οι μέτοχοι από τις 21 Νοεμβρίου έχουν να λαμβάνουν τριμηνιαίο μέρισμα 83 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα τρέχοντα 75 σεντς. Η συμφωνία επαναγοράς μετοχών, η οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης, αντικαθιστά ένα πρόγραμμα επαναγοράς ύψους 60 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το 2021.

Η Microsoft, η δεύτερη πιο «ακριβή» εταιρεία σε αξία κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια από την άνοδο της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού έχει εμπλουτίσει τη σειρά προϊόντων της με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης από τον συνεργάτη της OpenAI και διαφημίζει την ικανότητα των εργαλείων της να ενισχύουν τις επιχειρηματικές εφαρμογές της, όπως τα Teams, Word και Outlook. Η Microsoft νωρίτερα τη Δευτέρα (16.09.2024) κυκλοφόρησε μια νέα σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της επαναγοράς, αφού έκλεισαν στα 431,34 δολάρια στις κανονικές συναλλαγές της Δευτέρας. Η μετοχή έχει κερδίσει 31% τον τελευταίο χρόνο.

Η Microsoft διέθετε 75,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές στο δ’ οικονομικό τρίμηνο ήταν 23,3 δισ. δολάρια, δήλωσε τον Ιούλιο η εταιρεία με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, «αυξημένες κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, αντανακλώντας τις υψηλότερες κεφαλαιακές δαπάνες για την υποστήριξη των προσφορών μας στο cloud και την τεχνητή νοημοσύνη».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version