Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Nestlé France: Το προφίλ της πολυεθνικής τροφίμων που κατηγορείται για το σκάνδαλο με τις μολυσμένες πίτσες

Nestlé France: Το προφίλ της πολυεθνικής τροφίμων που κατηγορείται για το σκάνδαλο με τις μολυσμένες πίτσες

Σάλος έχει προκληθεί στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο από την είδηση πως η θυγατρική της πολυεθνικής στον χώρο των τροφίμων, Nestlé, βρίσκεται σε καθεστώς εισαγγελικής δίωξης στη Γαλλία κατηγορούμενη για ακούσια ανθρωποκτονία, αφού πολλοί πελάτες αρρώστησαν έχοντας καταναλώσει παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraich’Up μολυσμένες με το βακτήριο E.coli.

Η Γαλλία, μάλιστα, δεν είναι μία οποιαδήποτε αγορά για τον ελβετικό κολοσσό, καθώς η παρουσία της Nestlé France εκεί δεν είναι μόνο εξαιρετικά δυναμική αλλά χρονολογείται σε περισσότερο και από έναν αιώνα. Συγκεκριμένα, η Nestlé είναι παρούσα στη Γαλλία από το 1868, μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της εταιρείας. Μέσα στο έτος άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο γραφείο πωλήσεων για το βρεφικό γάλα farine lactée Henri Nestlé.

Το 1916, η Nestlé εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο στη Γαλλία, ενώ με την πάροδο των ετών ακολούθησαν και πολλά περισσότερα. Από αυτά, πολλά είναι αφιερωμένα στην παραγωγή για τις ευρωπαϊκές αγορές (Nescafé, NaturNes, κ.λπ.). Σήμερα, η Nestlé διαθέτει 31 εργοστάσια σε 29 βιομηχανικές περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Η παρουσία της Nestlé έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό στη Γαλλία που υπολογίζεται πως είναι παρούσα στο 99% των γαλλικών νοικοκυριών.

Άλλωστε, για την Nestlé η Γαλλία είναι η πρώτη στην ευρωπαϊκή αγορά, και 5η συνολικά για όλον τον κόσμο, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ. Από τα 29 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης που έχει ιδρύσει σε όλον τον πλανήτη, τα 5 βρίσκονται στη Γαλλία.

Απασχολεί 17.000 εργαζόμενους σε 29 βιομηχανικές εγκαταστάσεις ενώ πουλά περισσότερες από 80 μάρκες.

Ενδεικτικά, μερικά από τα brands μέσω των οποίων η Nestlé είναι παρούσα στη γαλλική αγορά, είναι οι σοκολάτες KitKat, Lion, Nestlé dessert, Crunch, ροφήματα όπως Nescafé, Nespresso και Nesquik, τροφές κατοικίδιων όπως Gourmet, Purina, Pro Plan, One, Dog Chow και Cat Chow, τρόφιμα και υλικά μαγειρικής παντός είδους όπως Mövenpick και Maggi, προϊόντα στο χώρο της υγείας και πολλά άλλα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις