Site icon NewsIT

Nestle: Γιατί επενδύει στα συμπληρώματα διατροφής

18.09.2024 | 10:27
Nestle: Γιατί επενδύει στα συμπληρώματα διατροφής

Η Nestle επιχειρεί να έχει ισχυρή παρουσία στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών μέσα από την απόκτηση της δραστηριότητας της Solgar, κορυφαίας εταιρείας σε αυτή την κατηγορία.

Ειδικότερα, η αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής πρόκειται για μία αγορά που στην Ελλάδα εκτιμάται σε περίπου 160 εκατ. ευρώ, αλλά με σταθερά ανοδική πορεία, κυρίως από την περίοδο της πανδημίας κι έπειτα, η επένδυση σε προϊόντα που αφορούν όλες τις ηλικίες και έχουν πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω της φύσης τους και λόγω της διανομής τους μόνο μέσα από το κανάλι του φαρμακείου, αποτελεί μακροχρόνια στρατηγική επιλογή για την εταιρεία, όπως σημείωσε χθες (17.9.2024) σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης.

Αν και το 2019 το ποσοστό στην Ελλάδα όσων είχαν δοκιμάσει έστω και μια φορά συμπληρώματα διατροφής ήταν 88%, τώρα ανέρχεται σε 94%, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας αγοράς. Μάλιστα, εξ αυτών το 60% είναι χρήστες πολλών κατηγοριών συμπληρωμάτων διατροφής έναντι ποσοστού μόλις 14% το 2019.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version