Site icon NewsIT

Nestle: Μείωσε τις προβλέψεις για πωλήσεις για όλο το 2024

17.10.2024 | 11:50
Nestle: Μείωσε τις προβλέψεις για πωλήσεις για όλο το 2024

FILE PHOTO: A logo of food giant Nestle is seen in a building in Orbe, Switzerland, February 9, 2024. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Η Nestle μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της για το 2024, καθώς η ελβετική εταιρεία τροφίμων αγωνίζεται να ανακτήσει μερίδιο αγοράς μετά τις υψηλότερες τιμές που αποστρέφουν τους καταναλωτές από τα επώνυμα προϊόντα.

Ο κατασκευαστής του καφέ Nescafe και της τροφής για κατοικίδια Purina αναμένει τώρα ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου 2% το 2024, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη για τουλάχιστον 3%, ανακοίνωσε η Nestle σήμερα (17.10.2024). Οι μετοχές της Nestle υποχώρησαν έως και 2,3% στις πρώτες συναλλαγές στην Ελβετία, με αποτέλεσμα η πτώση φέτος να ανέλθει σε περίπου 16%.

Η Nestle αντικατέστησε ξαφνικά τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Schneider με τον Laurent Freixe τον Σεπτέμβριο, μεταβαίνοντας από έναν ξένο που προηγουμένως διηύθυνε μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης σε έναν γνώστη που ανέβηκε στην εκτελεστική ιεραρχία της ελβετικής εταιρείας εστιάζοντας σε λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις.

Ο Freixe προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από πρόσφατες αστοχίες. Σήμερα, ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένου ενός περιορισμένου διοικητικού συμβουλίου και λιγότερων γεωγραφικών ζωνών για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων.

Οι διευθυντές που ηγούνται της προώθησης της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης καθώς και βιωσιμότητας θα αναφέρονται επίσης απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο.

Η Nestlé περιόρισε επίσης τους στόχους για το σύνολο του έτους για τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή και την κερδοφορία. Το υποκείμενο περιθώριο λειτουργικού κέρδους των συναλλαγών αναμένεται τώρα να είναι περίπου 17%, αντί για μέτρια βελτίωση σε σχέση με το περσινό 17,3%.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version