Site icon NewsIT

Northvolt: Κοντά σε πακέτο διάσωσης 300 εκατ. δολαρίων

18.10.2024 | 08:30
Northvolt: Κοντά σε πακέτο διάσωσης 300 εκατ. δολαρίων

FILE PHOTO: A machine is pictured inside the Northvolt facility in Vasteras, Sweden, September 29, 2021. REUTERS/Helena Soderpalm/File Photo

Κοντά σε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 300 εκατ. δολαρίων βρίσκεται η σουηδική κατασκευαστική εταιρεία μπαταριών Northvolt, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να σταθεροποιήσει την παραγωγή και να βρει πιο μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ένας συνδυασμός μετόχων, τραπεζών και πελατών συμμετέχει στο πακέτο χρηματοδότησης της εταιρείας κατασκευής μπαταριών και τα μέσα ποικίλλουν μεταξύ των παραπάνω. Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, αν και παραμένει κάποιος κίνδυνος να μην καταλήξουν κάπου.

Η προσωρινή χρηματοδότηση θα δώσει χρόνο στην Northvolt να εξασφαλίσει πιο μόνιμη χρηματοδότηση που θα την βάλει σε τροχιά επιβίωσης. Η εταιρεία έχει συμφωνήσει παραγγελίες μπαταριών αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων, αλλά δυσκολεύεται να παραδώσει τελικά προϊόντα σε αποδεκτή -από τις εταιρείες με τις οποίες έχει κάνει τις σχετικές συμφωνίες- ποιότητα και χρονική διάρκεια εκτέλεσης. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version