Site icon NewsIT

Performance: Εισέρχεται στην αγορά της Βρετανίας και προχωρά σε νέα εξαγορά εντός Ελλάδας

02.10.2024 | 13:00
Performance: Εισέρχεται στην αγορά της Βρετανίας και προχωρά σε νέα εξαγορά εντός Ελλάδας

Στην αγορά της Μ. Βρετανίας εισέρχεται η εταιρεία Performance Technologies με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού 5% σε startup που εδρεύει εκεί και δραστηριοποιείται σε software development και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Συγκεκριμένα, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση του ποσοστού της εταιρείας με έδρα τη Μ. Βρετανία. Παράλληλα, η Performance βρίσκεται σε συζητήσεις για εξαγορά με εταιρείες εντός Ελλάδας που ειδικεύονται σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, τα data analytics, το fintech και το ΑΙ.

«Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την πολύ υψηλή οργανική ανάπτυξη της τάξης του 20% – 30% με εξαγορές που θα έρθουν να δώσουν πρόσθετη αξία στην εταιρεία. Είμαστε σε συζητήσεις, κάποιες εξ αυτών είναι πιο ώριμες», όπως ανέφερε χθες (1.10.2024) σε εκδήλωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Διονύσης Χιντζίδης.

«Έχουμε ισχυρότατη κεφαλαιακή επάρκεια, ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε τα πλάνα μας είτε αφορούν εξαγορές, είτε μετοχικές συμμετοχές είτε στρατηγικές συνεργασίες», επισήμανε, επίσης, o CTO και αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ανδρέας Τσαγκάρης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version