Site icon NewsIT

Philips: Βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και αύξηση των πωλήσεων κατά το β’ τρίμηνο

29.07.2024 | 13:13
Philips: Βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και αύξηση των πωλήσεων κατά το β’ τρίμηνο

Βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και αύξηση των πωλήσεων παρουσίασε η Philips κατά το β’ τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με σημερινή (29.7.2024) ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 2%, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στο β’ τρίμηνο του 2023.

Οι συγκρίσιμες εισπράξεις παραγγελιών αυξήθηκαν κατά 9% το τρίμηνο και κατά 3% το πρώτο εξάμηνο του 2024, αντανακλώντας την τριμηνιαία ανομοιομορφία στο μοτίβο των παραγγελιών.

Το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITA για τον όμιλο αυξήθηκε σε 11,1% σε σύγκριση με 10,1% το β’ τρίμηνο του 2023, με βελτίωση σε όλες τις δραστηριότητες.

Οι ελεύθερες ταμειακές εκροές ανήλθαν σε 64 εκατ. ευρώ και περιλάμβαναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον διακανονισμό των οικονομικών ζημιών της Respironics στις ΗΠΑ, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αρχική είσπραξη από τους ασφαλιστές ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Philips, Ρόι Γιάκομπς (Roy Jakobs) δήλωσε: «Μέσα σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον πέτυχαμε ισχυρή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, σταθερή λειτουργική ταμειακή ροή λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων σύμφωνα με το σχέδιό μας.

Η βελτίωση των επιδόσεων οφείλεται στην πρόοδο των προτεραιοτήτων εκτέλεσης και στις πρωτοπόρες καινοτομίες μας στον κλάδο. Αυτές περιλάμβαναν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης εγκεκριμένα από τον FDA στο πλαίσιο της πλατφόρμας καρδιαγγειακών υπερήχων επόμενης γενιάς για την αύξηση της αυτοματοποίησης και της παραγωγικότητας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version