Παρασκευή, 6 Σεπτ.
34oC Αθήνα

Quest: Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ το β’ εξάμηνο 2024

Quest: Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ το β’ εξάμηνο 2024

Η Quest προχωράει σε επενδύσεις προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ το β’ εξάμηνο του 2024, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι η ACS και η εξαγορά μικρών εταιρειών. Η διοίκηση του Ομίλου αναμένει ήπια μονοψήφια ανάπτυξη σε έσοδα, EBITDA και κέρδη.

Η ανάπτυξη των μεγεθών θα προέλθει κυρίως από την ισχυρή ζήτηση στην πληροφορική, από την ανάπτυξη του new business στη Ρουμανία, από τη νέα δραστηριότητα στην εκπαίδευση μέσω της Έπαφος και από την διεύρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Απόστολο Γεωργαντζή, και τον CFO, Μάρκο Μπιτσάκο σε χθεσινή (5.9.2024) τηλεδιάσκεψη.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του Ομίλου για το γ’ τρίμηνο, τα δύο στελέχη ανέφεραν ότι οι εμπορικές δραστηριότητες του εμπορίου πηγαίνουν καλύτερα από το α’ τρίμηνο, αλλά όχι με τόσο ισχυρό ρυθμό όσο το β’ τρίμηνο. Επιπλέον, η ζήτηση για υπηρεσίες πληροφορικής συνεχίζεται απρόσκοπτη και το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται αργά, αν και σταδιακά, με την ACS να κερδίζει μερίδιο αγοράς από αυτή την άνοδο. Παράλληλα, η Quest βάζει σε αναμονή νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Σχετικά με τις επενδύσεις του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος και ο CFO του Ομίλου υπογράμμισαν ότι οι επενδύσεις του α’ εξαμήνου ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που το CAPEX είναι για 25 με 30 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις του β’ εξαμήνου θα αφορούν κυρίως την ACS, πιθανές εξαγορές μικρότερων εταιρειών και ανάπτυξη των lockers.

Ο Όμιλος στοχεύει τα lockers να φθάσουν τα 1.000 μέχρι το τέλος του 2024, τα 2.000 στα επόμενα 3 χρόνια και τα 3.000 σε 5 χρόνια. Σύμφωνα με τα στελέχη: «Η ACS έχει τη δυναμική να βελτιώσει τα περιθώριά της, το e-commerce τρέχει, αλλά όχι με τρελούς ρυθμούς. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επενδύσει σε υποδομές και άρα μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση των περιθωρίων».

Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας και την Quest Energy, η διοίκηση του ομίλου τόνισε ότι δεν προβλέπει νέες επενδύσεις σε αιολικά πάρκα για το τρέχον έτος:

Η διοίκηση της Quest μίλησε και για τον τομέα της ενέργειας λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω ότι σταματάμε να επενδύουμε στην ενέργεια. Ωστόσο, επανεξετάζουμε, συνολικά, την παρουσία μας στον τομέα της ενέργειας». Ο όμιλος συνεχίζει να δηλώνει απροθυμία για νέες επενδύσεις και ενίσχυση της δυναμικότητας της σε ΑΠΕ, λόγω καθυστερήσεων σε σχέση με το δίκτυο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις