Site icon NewsIT

Rheinmetall: Εξαγοράζει αμερικανική εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων

14.08.2024 | 15:57
Rheinmetall: Εξαγοράζει αμερικανική εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων

Eifel, Germany - 06/08/2024: Rheinmetall sign on a military vehicle

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τον αμερικανικό στρατό προχωρώντας σε εξαγορά του αμερικανικού προμηθευτή Loc Performance. Η εταιρεία έχει ήδη στο στόχαστρό της παραγγελίες δισεκατομμυρίων από την αμερικανική κυβέρνηση για νέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικά φορτηγά.

Ειδικότερα, η Rheinmetall επενδύει 950 εκατ. δολάρια στην εταιρεία από το Πλίμουθ της πολιτείας του Μίσιγκαν, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (13.8.2024) η εισηγμένη στο DAX εταιρεία. «Με την εξαγορά της Loc Performance, ο όμιλος επεκτείνει τις δραστηριότητές του με τον αμερικανικό στρατό, διευρύνει τη βιομηχανική του βάση στις ΗΠΑ και δημιουργεί περαιτέρω πρόσβαση για τις τεχνολογίες του στη Βόρεια Αμερική».

Η Rheinmetall ελπίζει ότι αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές της να κερδίσει παραγγελίες στη μεγαλύτερη αγορά όπλων του κόσμου. Με τη Loc και τους περίπου 1.000 υπαλλήλους της, θα είναι δυνατή η επέκταση τόσο της γκάμας προϊόντων για στρατιωτικά οχήματα όσο και της τοπικής παραγωγικής ικανότητας – κάτι που είναι σημαντικό για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Loc διαθέτει τέσσερα εργοστάσια στις πολιτείες του Μίσιγκαν και του Οχάιο, όπου, όπως λέει, κατασκευάζει συστήματα μετάδοσης κίνησης, αναρτήσεις, συστήματα τροχιάς, προϊόντα από καουτσούκ και θωράκιση, καθώς και κατασκευές για πλατφόρμες οχημάτων. Στους πελάτες της Loc περιλαμβάνονται ο στρατός και οι κατασκευαστικές και γεωργικές βιομηχανίες.

Μεταξύ άλλων, η εξαγορά θα δώσει στη Rheinmetall πλεονέκτημα στη μάχη για δύο μεγάλες παραγγελίες στις ΗΠΑ. Στο πρόγραμμα XM30 για την κατασκευή μιας νέας γενιάς αρμάτων ως διάδοχο του οχήματος μάχης πεζικού Bradley, ο όμιλος είναι ένας από τους δύο συμμετέχοντες στη φάση του πρωτοτύπου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4.000 οχήματα μάχης πεζικού έναντι 45 δισ. δολαρίων. Η Rheinmetall ελπίζει, επίσης, να της ανατεθεί η σύμβαση για το πρόγραμμα «Common Tactical Truck (CTT)» για 40.000 στρατιωτικά φορτηγά αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων.

Μεγάλες ελπίδες για την επιχείρηση στις ΗΠΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rheinmetall, Άρμιν Παπεργκέρ (Armin Papperger), έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι έχει μεγάλες ελπίδες για την αγορά των ΗΠΑ – και σχεδιάζει εξαγορές εκεί.

«Επενδύουμε πολλά χρήματα, έχουμε μια σαφή στρατηγική ανάπτυξης και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσουν μια ισχυρή βασική αγορά για εμάς τα επόμενα χρόνια», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη μόλις την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Η Rheinmetall διαθέτει ήδη εργοστάσια στις ΗΠΑ και συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Ντίσελντορφ βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης ρεκόρ λόγω του υψηλού επιπέδου αμυντικών επενδύσεων από τις δυτικές χώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο ισχυρή ανάπτυξη», δήλωσε ο Παπεργκέρ ενόψει του δεύτερου τριμήνου.

Ο ίδιος ψάχνει επίσης στόχους εξαγοράς και συνεργάτες. Στην Ιταλία ίδρυσε κοινοπραξία με τη Leonardo, η οποία ποντάρει σε παραγγελίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ιταλικό στρατό για άρματα μάχης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version