Δευτέρα, 29 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Rivulis: Νέες επενδύσεις – Ανοίγουν θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Rivulis: Νέες επενδύσεις – Ανοίγουν θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Εξέχουσα θέση στον όμιλο Rivulis, κατέχει το εργοστάσιο της Ελλάδας στα Οινόφυτα, όπου προγραμματίζονται επιπλέον επενδύσεις, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχειρηματικής Μονάδας της Rivulis για την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, κ. Βασίλης Κυκριλής.

Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα στρατηγική του ομίλου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων στον τομέα των ολοκληρωμένων έργων άρδευσης (turn-key projects), την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών έξυπνης γεωργίας καθώς και τον σχεδιασμό και διάθεση πρωτοποριακών προϊόντων στάγδην άρδευσης. Η παρουσίαση έγινε από τη ελληνική διοικητική ομάδα του επιχειρηματικού κέντρου Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, που με έδρα τα Οινόφυτα, είναι υπεύθυνη για 4 παραγωγικές μονάδες της Rivulis στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Αίγυπτο καθώς και τις πωλήσεις σε 43 χώρες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η νέα στρατηγική υλοποιείται με την Temasek στο τιμόνι, καθώς υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2020 το πλειοψηφικό πακέτο της Rivulis πέρασε στην Temasek, η οποία αποτελεί έναν παγκόσμιο όμιλο επενδύσεων με σημαντικές επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο της στον αγροτικό τομέα με έμφαση στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Η Temasek με έδρα στη Σιγκαπούρη είχε καθαρή αξία χαρτοφυλακίου στις 31 Μαρτίου 2021 ύψους 283 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής η Rivulis έχει ξεκινήσει την διάθεση στην Ελλάδα, της επιτυχημένης δορυφορικής πλατφόρμας Manna, η οποία καταφέρνει, χωρίς την ύπαρξη αισθητήρων στο έδαφος, να προσφέρει ακριβείς συμβουλές άρδευσης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών έξυπνης άρδευσης εντάσσεται και μια ακόμα, η ReelView, η οποία επιτρέπει στους χρήστες των προϊόντων Eurodrip και Rivulis να βλέπουν χωρίς επιπλέον κόστος χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργειά τους όπως δορυφορικούς χάρτες και εικόνες με το επίπεδο βλάστησης και υγρασίας των φυτών, χρήσιμες για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στο σύστημα άρδευσης ή και πιθανών ασθενειών στην καλλιέργεια.

Η Rivulis, αποτελεί έναν από τους ηγέτες στον τομέα της στάγδην άρδευσης παγκοσμίως που αναπτύσσει και διανέμει στην αγορά τα σήματα Rivulis και Eurodrip. Ο όμιλος απασχολεί 2.300 εργαζομένους, διαθέτει 16 εργοστάσια και 3 Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, εκ των οποίων το ένα στα λειτουργεί στα Οινόφυτα, ενώ στο ελληνικό εργοστάσιο λειτουργεί και το ένα από τα δύο Hub που διατηρεί ο όμιλος ανά τον κόσμο, με το δεύτερο να βρίσκεται στο Ισραήλ.  Ο κ. Κυκριλής, τόνισε, ότι στόχος για το επόμενο 12μηνο είναι να αυξηθούν οι χώροι και να ενισχυθεί η δραστηριότητα του εργοστασίου στα Οινόφυτα. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις