Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair μπορεί να παραμείνουν σταθερές έως ελαφρώς υψηλότερες, στην περίοδο ταξιδιωτικής αιχμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, ενώ είναι πιθανόν να πρέπει να κάνει εκπτώσεις στους ναύλους τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο για να τονώσει τις κρατήσεις.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (20.05.24) ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι σε θέση να παράσχει προβλέψεις για το οικονομικό της έτος, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024. Παρόλα αυτά, δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας σε ταξίδια μικρών αποστάσεων εντός της Ευρώπης, η ζήτηση κινείται θετικά, σύμφωνα με την Ryanair.

«Φαίνεται κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι οι ναύλοι δεν έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή, δεδομένου του πού βρίσκεται η χωρητικότητα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Neil Sorahan, σε συνέντευξή του.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε επίσης την επαναγορά μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ (762 εκατ. δολάρια), αφού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους για το 2024 αυξήθηκαν κατά 34% σε 1,92 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των επιβατών στο 12μηνο αυξήθηκε στα 184 εκατομμύρια, 23% υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από τoν κορονοϊό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις