Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ryanair: Σημαντική μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για την θερινή περίοδο

Ryanair: Σημαντική μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για την θερινή περίοδο

Η Ryanair μείωσε τις προοπτικές της για τις τιμές των εισιτηρίων κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν, μιλώντας για «σημαντικά χαμηλότερες» τιμές αεροπορικών εισιτηρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο ιρλανδικός οικονομικός αερομεταφορέας είδε το μέσο αεροπορικό εισιτήριο να μειώνονται κατά 15% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση (22.7.2024) της Ryanair. Τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ στα 360 εκατ. ευρώ την περίοδο αυτή, από 663 εκατ. ευρώ. Προηγουμένως είδε τους ναύλους στο δεύτερο τρίμηνο να είναι «σταθεροί έως ελαφρώς αυξημένοι».

Το καλοκαίρι είναι ζωτικής σημασίας για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς είναι η περίοδος κατά την οποία βγάζουν τα περισσότερα έσοδά τους. Η σεζόν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί δύσκολη για τους αερομεταφορείς λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων, των προβλημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, των καθυστερήσεων στην παράδοση αεροσκαφών και μιας παγκόσμιας διακοπής της πληροφορικής την περασμένη εβδομάδα που ακύρωσε και καθυστέρησε χιλιάδες πτήσεις.

Ενώ οι αερομεταφορείς ανέμεναν ότι οι περιορισμοί της χωρητικότητας θα οδηγούσαν σε αύξηση των ναύλων, μέχρι στιγμής αυτοί παραμένουν χαμηλότεροι, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair, να προσφέρουν εκπτώσεις για να καλύψουν την επιπλέον χωρητικότητα θέσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary δήλωσε προηγουμένως ότι η χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναγκάζει τους ναύλους να πέσουν.

«Οι καταναλωτές είναι λίγο πιο λιτοί», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Οι άνθρωποι θέλουν να βγουν εκεί έξω, αλλά είναι λίγο πιο προσεκτικοί στο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους».

Ο επικεφαλής των οικονομικών δήλωσε ότι η Ryanair έχει την πολυτέλεια να πετάει με ελαφρώς χαμηλότερους ναύλους επειδή έχει το πλεονέκτημα του κόστους και ότι η στρατηγική του αερομεταφορέα ήταν πάντα να γεμίζει τα αεροπλάνα, «και τιμολογούμε ανάλογα».

Η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών 737 Max της Boeing Co. θα μπορούσαν να διολισθήσουν περαιτέρω, αλλά ότι υπήρξε βελτίωση στην ποιότητα και τη συχνότητα των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η κίνηση για το σύνολο του έτους προβλέπεται να αυξηθεί κατά 8% εφόσον οι παραδόσεις της Boeing δεν καθυστερήσουν περαιτέρω, δήλωσε η εταιρεία. Η Ryanair παραμένει περίπου 20 αεροπλάνα λιγότερα από το συμβόλαιό της και η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στην απόκτηση των υπόλοιπων 50 μονάδων, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις