Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

SKY express: Γιορτές στο εξωτερικό «ψηφίζουν» οι Έλληνες – Στο 90% η πλειονότητα διεθνών πτήσεων

SKY express: Γιορτές στο εξωτερικό «ψηφίζουν» οι Έλληνες – Στο 90% η πλειονότητα διεθνών πτήσεων

Στο εξωτερικό επιλέγουν οι Έλληνες, να ταξιδέψουν για τις γιορτές, καθώς σύμφωνα με τις προκρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων την τρέχουσα περίοδο, η πληρότητα σε προορισμούς εκτός Ελλάδας είναι μεγαλύτερη του 90%.

Η ζήτηση είναι κατανεμημένη σε όλη τη περίοδο των εορτών μέχρι και τα Θεοφάνια, κορυφώνεται ωστόσο το διάστημα 22 με 24 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη SKY express, οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει δυναμικά και από το Σεπτέμβριο, κορύφωση ωστόσο παρατηρήθηκε από τέλη Οκτωβρίου έως κι αρχές Νοεμβρίου.

Μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στα αεροδρόμια τη φετινή εορταστική περίοδο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έντονη ήταν η ζήτηση και για τα δρομολόγια εσωτερικού, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, τάση που κορυφώθηκε ωστόσο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.  Από τους προορισμούς του εσωτερικού, ψηλά στην λίστα των επιλογών βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς επιλογές για διεθνείς προορισμούς, κορυφαία είναι η ζήτηση για δημοφιλείς προορισμούς όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και για Βουδαπέστη, Βιέννη, Πράγα και Μπρατισλάβα. Προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση κατά την εορταστική περίοδο, στους περισσότερους προορισμούς έχουν προστεθεί επιπλέον πτήσεις.

Να σημειωθεί, ότι η SKY express, εξυπηρετεί σταθερά όλο το χρόνο 34 εγχώριους και 8 διεθνείς προορισμούς (Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλλες, Λάρνακα, Μιλάνο, Μόναχο, Σόφια). Τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, στο πλαίσιο του οποίου απέκτησε 8 καινούργια Airbus A320neo, ένα Airbus A320ceo και 6 ATR 72-600, πετυχαίνοντας σήμερα να διαθέτει τον νεότερο και πιο “πράσινο” στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλοπεριβαλλοντικούς στην Ευρώπη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις