Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Siemens: Τίμησε 22 «Εφευρέτες Χρονιάς» και δρομολογεί επενδύσεις 4,9 δισ. ευρώ σε έρευνα

Siemens: Τίμησε 22 «Εφευρέτες Χρονιάς» και δρομολογεί επενδύσεις 4,9 δισ. ευρώ σε έρευνα

Για 26η φορά, η Siemens αναγνώρισε εργαζόμενους ως Εφευρέτες της Χρονιάς για το έτος 2020, για να τιμήσει τα εξαιρετικά ερευνητικά επιτεύγματά τους.

Οι 22 βραβευμένοι από τις τρεις εταιρείες Siemens AG, Siemens Energy και Siemens Healthineersείναι από την Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Μεμονωμένοι ερευνητές, καθώς και διάφορες ομάδες έρευνας και ανάπτυξης που εργάζονται διεθνώς, τιμήθηκαν με το βραβείο. Οι Εφευρέτες της Χρονιάς δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και εργάζονται στις εταιρικές μονάδες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και σε μεμονωμένες επιχειρηματικές μονάδες.

Τα βραβεία και οι νέες επενδύσεις   

Τα βραβεία Εφευρέτης της Χρονιάς παρουσιάζονται σε πέντε κατηγορίες. Τις διακρίσεις για «Ταλέντα», «Σχεδιασμός και Εμπειρία Χρήστη», «Εξαιρετική Εφεύρεση» και «Επιτυχία Ζωής», πήραν όλοι οι ερευνητές ή ερευνητικές ομάδες της Siemens. Το βραβείο στην κατηγορία «Ανοιχτή Καινοτομία» απονεμήθηκε στους εργαζόμενους της μονάδας Corporate Technology της Siemens μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford.

Για το 2021 η Siemens σχεδιάζει να επενδύσει €4,9 δισεκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επιπλέον, η εταιρεία απέκτησε περίπου 2.740 πατέντες παγκοσμίως το οικονομικό έτος 2020. Συνολικά, κατέχει σήμερα περισσότερες από 42.900 πατέντες.

Οι εργαζόμενοι της Siemens ανέφεραν συνολικά 5.116 εφευρέσεις το οικονομικό έτος 2020. Βάσει των 220 εργάσιμων ημερών, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 23 εφευρέσεις την ημέρα. Όλα αυτά τα στοιχεία αναφέρονται στη Siemens AG – συμπεριλαμβανομένης της Siemens Healthineers, αλλά εξαιρουμένης της Siemens Energy.

To προφίλ των εφευρετών

Οι ηλικίες όσων παρέλαβαν το βραβείο κυμαίνονται από περίπου 20 έως 60 έτη. Οι νεότεροι από αυτούς είναι ακόμα φοιτητές, και οι πιο έμπειροι πλησιάζουν ήδη το τέλος της επαγγελματικής τους ζωής και μπορούν να ανατρέξουν σε μια επιτυχημένη καριέρα. Για παράδειγμα, ο Jens Braband της Siemens Mobility τιμήθηκε για τα επιτεύγματα της ζωής του. Σε μια περίοδο περίπου 30 ετών στη Siemens, έχει συμβάλει σημαντικά στη δυναμική καινοτομίας της εταιρείας με 120 διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) από 66 οικογένειες ευρεσιτεχνιών. Οι αλγόριθμοι που έχει προγραμματίσει διασφαλίζουν ότι όλα τα τρένα υψηλών ταχυτήτων στην Ευρώπη διατηρούν συνεχώς ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες και απολαμβάνουν εκτεταμένη προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι δικλείδες προστασίας μπορούν να αποτρέψουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή λειτουργικές αποτυχίες και ατυχήματα.

Να σημειωθεί, ότι όλες οι βραβευμένες εφευρέσεις επικεντρώνονται στην ψηφιοποίηση. Οι περισσότερες έχουν επίσης, ή θα έχουν, σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πέραν αυτής.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις