Site icon NewsIT

Stellantis: Δηλώνει έτοιμη να κατακτήσει μία καλή θέση στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

24.07.2024 | 09:48
Stellantis: Δηλώνει έτοιμη να κατακτήσει μία καλή θέση στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Kokomo - Circa March 2022: Stellantis Indiana Transmission plant. The Stellantis subsidiaries of FCA are Chrysler, Dodge, Jeep, and Ram.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, είναι έτοιμη να «παλέψει» για τη θέση της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης ενάντια στον ισχυρό ανταγωνισμό από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της, Κάρλος Ταβάρες, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας γραμμής παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV στη Σερβία, σύμφωνα με δημοσίευση του Reuters.

«Στη Stellantis είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα», δήλωσε ο CEO στο Bloomberg μιλώντας για την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, ο πολυεθνικός ευρωπαϊκός – αμερικανικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων ενισχύει την παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς οι πωλήσεις των EV επιβραδύνονται.

Στόχος της Stellantis είναι να αυξήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών κιβωτίων διπλού συμπλέκτη της κατά 10%, αναφέρει το Bloomberg. Σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή συστημάτων μετάδοσης για υβριδικά οχήματα, καθώς η ασθενέστερη ζήτηση για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ωθεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αλλάξουν πορεία.

Η Stellantis εφαρμόζει την στρατηγική ηλεκτροκίνησης για να προσφέρει οχήματα για τις 14 μάρκες της που θα προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία σε προσιτές τιμές, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, επενδύει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη δεκαετία, θέτοντας την πορεία για ένα μείγμα πωλήσεων 100% επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) στην Ευρώπη και 50% επιβατικών αυτοκινήτων και το ανάλογο μείγμα πωλήσεων ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030.

Μέχρι τότε, σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα από 75 μοντέλα BEV, που αντιπροσωπεύουν 5 εκατ. μονάδες σε ετήσιες πωλήσεις BEV παγκοσμίως.

Δεδομένου ότι η εμβέλεια, ο χρόνος φόρτισης, η οικονομική προσιτότητα και η επιλογή είναι πρωταρχικής σημασίας για τους οδηγούς, το σχέδιο του ομίλου απαιτεί την εξυπηρέτηση μιας μεγάλης ποικιλίας τμημάτων και σειρών οχημάτων.

Γι’ αυτό, αποφασίστηκε η δημιουργία τεσσάρων υπερσύγχρονων πλατφορμών οχημάτων BEV (STLA Small, Medium, Large και Frame), τρεις μονάδες ηλεκτρικής κίνησης (EDM) για την παροχή αρθρωτότητας και απόδοσης, καθώς και διαφορετικές συστοιχίες μπαταρίας για να διασφαλιστεί η προσιτή τιμή.

Αυτοί οι συνδυασμοί θα προσφέρουν αυτονομία οδήγησης μεταξύ 500 – 800 χιλιομέτρων και πρόωση εμπρός, πίσω και τετρακίνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version