Site icon NewsIT

Tesla: Απογοητευτικά κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

24.07.2024 | 09:17
Tesla: Απογοητευτικά κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο απογοητευτικών κερδών ανακοίνωσε χθες (23.7.2024) η Tesla και ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Elon Musk, κατέστησε σαφές ότι οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μακριά.

Ειδικότερα, o γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο ρομποταξί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου – και αυτό θα είναι μόνο ένα πρωτότυπο. Ένα νέο, χαμηλού κόστους αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις πωλήσεις, δεν θα μπει στην παραγωγή παρά το α’ εξάμηνο του 2025 το νωρίτερο. Ένα σχεδιαζόμενο εργοστάσιο στο Μεξικό βρίσκεται σε παύση τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, ενώ ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ο Musk ισχυρίζεται ότι θα εκτοξεύσει την αποτίμηση της Tesla στα ύψη δεν θα είναι έτοιμο σύντομα.

Αυτό άφησε τους επενδυτές της εταιρείας σε στάση αναμονής. Ενώ περιμένουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Tesla να καρποφορήσουν, έχουν κολλήσει να υπομένουν την ασθενέστερη παραγωγή οχημάτων και πωλήσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απέχει πολύ από το ρυθμό των 1,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πούλησε πέρυσι και προειδοποίησε για δεύτερη φορά την Τρίτη ότι αναμένει να δει έναν «σημαντικά χαμηλότερο» ρυθμό ανάπτυξης το 2024. «Όλη η ιστορία εδώ αφορά το τι άλλο πρόκειται να έρθει», δήλωσε ο Gene Munster, Διευθύνων Σύμβουλος της Deepwater Asset Management.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version