Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

The Ilisian: Η επένδυση των 340 εκατομμυρίων με όφελος 1,25 δισ. ευρώ για την οικονομία

The Ilisian: Η επένδυση των 340 εκατομμυρίων με όφελος 1,25 δισ. ευρώ για την οικονομία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε νέα εποχή περνάει το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton που πλέον ονομάζεται «The Ilisian». Το νέο όνομα του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένο από την περιοχή των Ιλισίων που αναμένεται το προσεχές διάστημα να αναβαθμιστεί σημαντικά. Την ώρα που η εν λόγω επένδυση που θα φτάσει τα 340 εκατ. θα έχει όφελος 1,25 δισ. για την ελληνική οικονομία.

Το πρώην Hilton βρίσκεται πλέον υπό το brand της Conrad, το οποίο θα αποκτήσει πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα. Το νέο ξενοδοχείο που δημιουργείται είναι πέντε αστέρων και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400τ.μ.

Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.

Στο The Ilisian θα υπάρχουν επίσης μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα ωστόσο θα έχει και σημαντικά οφέλη τόσο για την περιοχή των Ιλισίων, καθώς πρόκειται να τα παρουσιάσει σε ένα διεθνές κοινό, ενώ θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του νέου έργου ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της  ΤΕΜΕΣ ΑΕ, βασικού μετόχου της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, δήλωσε το εξής: «Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, να αποτελέσει έναν ζωντανό και κοσμοπολίτικο προορισμό που δε θα είναι μόνο αθηναϊκός, αλλά θα αλλάξει και ριζικά την εικόνα των Ιλισίων».

Το The Ilisian αναμένεται, επίσης, να γίνει πυρήνας απασχόλησης, καθώς προβλέπεται η δημιουργία έως και 800 άμεσων νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή τρεις φορές περισσότερες από τη λειτουργία που είχε μόνο ως ξενοδοχείο. Συνολικά, αναμένεται η δημιουργία 1.760 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο Hilton ξεκίνησαν το 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας του νέου προορισμού προγραμματίζεται για το 4ο τρίμηνο του 2025.

Η Hilton ωστόσο ενδιαφέρεται να επεκτείνει περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα, δημιουργώντας ξενοδοχειακές μονάδες σε διαφορετικές περιοχές. Στόχος της είναι να επεκταθεί στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, θα δημιουργήσει το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο, ένα ξενοδοχείο 83 δωματίων που πρόκειται να ανοίξει στο λιμάνι του Πειραιά, θα είναι το πρώτο ελληνικό ακίνητο του Hampton by Hilton.

Η επένδυση αγγίζει για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ για τη διαμόρφωση του κτιρίου. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το πειραϊκό ξενοδοχείο θα προσφέρει τα καταλύματα υψηλής ποιότητας για τα οποία είναι γνωστά τα ξενοδοχεία Hampton by Hilton.

Ο Όμιλος ωστόσο βλέπει και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα γι’ αυτό εξετάζει να προχωρήσει εκεί με αρκετά ξενοδοχειακά concepts. Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος βλέπει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης σε μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Σημειώνεται πως το δυναμικό πλάνο ανάπτυξης αφορά συνολικά την περιφέρεια που περιλαμβάνει Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η Hilton τα τελευταία πέντε χρόνια, διπλασίασε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της σε θέρετρα διαθέτοντας πλέον σχεδόν 80 ξενοδοχεία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις