Site icon NewsIT

UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει έως και 30% της Commerzbank

17.09.2024 | 15:02
UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει έως και 30% της Commerzbank

FILE PHOTO: The UniCredit bank logo in the old city centre of Siena, Italy, June 29, 2017. REUTERS/Stefano Rellandini//File Photo

Η UniCredit σκοπεύει να ζητήσει άδεια για να αποκτήσει έως και το 30% στην Commerzbank AG, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει μια πιθανή εξαγορά της γερμανικής τράπεζας.

Ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg. Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει σε αυτό το deal ή ακόμη και να αγοράσει πρόσθετες μετοχές της Commerzbank.

Η UniCredit την περασμένη βδομάδα αγόρασε το 9% της Commerzbank, με τον Orcel να δηλώνει στη συνέχεια σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η πλήρης εξαγορά του γερμανικού δανειστή είναι μια επιλογή. Είπε επίσης ότι μπορεί να καταλήξει να πουλήσει τη συμμετοχή, εάν τα οικονομικά της συμφωνίας δεν συμφέρουν. 

Η κατάθεση της αίτησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για την πρόθεσή της να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να υπερβεί το όριο του 10%, ανέφερε το άτομο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version