Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Volvo: Κατά 28% αυξήθηκε η κερδοφορία το β’ τρίμηνο 2024

Volvo: Κατά 28% αυξήθηκε η κερδοφορία το β’ τρίμηνο 2024

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Volvo για το β’ τρίμηνο του 2024 και καθησύχασαν μετά τις απαισιόδοξες ενημερώσεις των αντιπάλων, καθώς η εταιρεία κατασκευής φορτηγών κατάφερε να υπερασπιστεί τα περιθώρια κέρδους της, ακόμη και όταν οι βασικές αγορές επιβραδύνθηκαν.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Volvo υποχώρησαν σε 19,4 δισ. κορώνες (1,68 δισ. δολάρια) αυτή την περίοδο, μπροστά από τις προβλέψεις των αναλυτών για 18,5 δισ. κορώνες, ανακοίνωσε σήμερα (18.7.2024) η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η λειτουργική απόδοση της Volvo επί των πωλήσεων ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη το β’ τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg.

«Ο Όμιλος Volvo σημείωσε καλή κερδοφορία, καθώς η ζήτηση σε πολλές αγορές συνέχισε να ομαλοποιείται», ανέφερε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρτιν Λούντστεντ (Martin Lundstedt) και συνεχίζοντας σχολίασε: «Οι αυξήσεις των τιμών που εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους συνέχισαν να έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Η Volvo αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις της για την ευρωπαϊκή αγορά βαρέων φορτηγών σε 300.000 μονάδες για φέτος από 290.000, ενώ περιόρισε τις προοπτικές για την κινεζική αγορά σε 750.000 από 800.000. Οι αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Shaqeal Kirunda χαρακτήρισαν τις προοπτικές «αισιόδοξες».

Ο αναλυτής της RBC, Nick Housden, σημείωσε ότι το β’ τρίμηνο του 2024 η Volvo βοηθήθηκε από τα τμήματα λεωφορείων και ναυτιλίας της εταιρείας. Συνολικά, η έκθεση καθησύχασε, είπε, με «σταθερή» κερδοφορία σε ένα συγκρατημένο περιβάλλον αγοράς.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις