Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ακίνητα: Το επενδυτικό πλάνο της Reds  και το «άνοιγμα» στον τουρισμό

Ακίνητα: Το επενδυτικό πλάνο της Reds  και το «άνοιγμα» στον τουρισμό

Σημαντικό «άνοιγμα» στα τουριστικά ακίνητα φαίνεται ότι σχεδιάζει να κάνει το επόμενο διάστημα η Reds, θυγατρική της ομίλου Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της πολυεθνικής Reggeborgh Invest, βασικού μετόχου της REDS, διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιδιόκτητων τουριστικών ακινήτων, τα οποία το προσεχές διάστημα πρόκειται να τα μεταβιβάσει στη Reds, ενισχύοντας έτσι το χαρτοφυλάκιό της. 

H Reds ωστόσο φαίνεται ότι ποντάρει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στον τουρισμό, καθώς προ ολίγων ημερών μίσθωσε σε συνεργασία με τη SWOT Hospitality για 25 χρόνια το ξενοδοχείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, το οποίο έως τον Μάρτιο λειτουργούσε ως μονάδα 4 αστέρων κάτω από το brand της Civitel. Οι δύο πλευρές αναμένεται να προχωρήσουν σε «λίφτινγκ», ύψους περί τα 3 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία μίας πλήρως εκσυγχρονισμένης ξενοδοχειακής μονάδας, σε μία περιοχή που ουσιαστικά δεν διαθέτει σημαντικές υποδομές φιλοξενίας. Τη διαχείριση του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα αναλάβει η SWOT Hospitality, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία τουριστικών μονάδων υψηλών προδιαγραφών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Reds ωστόσο μετά την έξοδό της από Χρηματιστήριο έχει στα σκαριά ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο που εκτός από ξενοδοχεία περιλαμβάνουν και μεγάλα έργα μικτής χρήσης. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο βρίσκονται τρία έργα, η αξιοποίηση των πρώην κτημάτων Καμπά στην Κάντζα, η ανάπτυξη της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης και η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου.

Για το έργο στην Κάντζα, αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, με την έκδοση των οικοδομικών αδειών να προσδιορίζεται στα τέλη του 2024. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 50.000 τ.μ. πράσινων κτιρίων γραφείων, 25.000 τ.μ. χώρων πολιτισμού και 16.500 τ.μ. εμπορικών χώρων και καταστημάτων εστίασης, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν κεφάλαια άνω των 170 εκατ. ευρώ.

Στην Κρήτη προβλέπεται να γίνει ένα ακόμη «μικρό» Ελληνικό. Συγκεκριμένα, η Reds θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός συγκροτήματος μεικτής χρήσης και επιφάνειας 59.000 τ.μ. Θα αφορά ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα περιλαμβάνει καζίνο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα κι ένα συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση λαμβάνει χώρα στην πρώην αμερικανική βάση, η οποία είναι συνολικά 752 στρέμματα, από τα οποία στα 345 θα γίνει η επένδυση. Στα υπόλοιπα υπάρχουν τα σπίτια των αεροπόρων, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το ενυδρείο του νησιού, το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Δημαρχείο.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα του έργου, παραμένει άγνωστο, καθώς πέραν του γεγονότος ότι οι επενδύσεις σε οικόπεδο χωρίς υφιστάμενα κτίρια έχουν μεγάλο χρόνο ωρίμανσης, για να εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα χρειαστεί περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο παρελθον η διευθύνουσα σύμβουλος της Reds, Ιωάννα Δρέττα, «η πρόθεση της εταιρείας είναι να προχωρήσει η επένδυση με γοργούς ρυθμούς, ώστε να αρχίσει να φέρνει και έσοδα, συνεπώς γίνονται τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ωριμάσουν τα αδειοδοτικά θέματα και να διασφαλιστεί η επένδυση».

Η Reds μετά από σημαντικές καθυστερήσεις προχωρά και την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου, όπου πλέον κατέχει και τη σύμβαση παραχώρησης της, η οποία μεταβιβάστηκε από την Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. Το σχέδιο ανάπτυξης της μαρίνας αναφέρει πως στον χώρο δίπλα από την παραλία Έδεμ, που αποτελεί το δυτικό άκρο της μαρίνας, θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο σύγχρονων προδιαγραφών. Αντίθετα, στην ανατολική πλευρά της μαρίνας, δίπλα από το παράκτιο πάρκο Αλίμου, θα λειτουργήσει ο Ναυτικός Όμιλος. Όσον αφορά το κολυμβητήριο, αυτό θα συνεχίσει τη λειτουργία του ανεμπόδιστα, χωρίς να επηρεαστεί η χρήση του, και θα αποτελέσει μέρος του συκροτήματος. Γραφειακοί χώροι, καταστήματα και χώροι αναψυχής θα φιλοξενούνται κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος και για τη δημιουργία χώρων εστίασης επιλέχθηκε η κεντρική προβλή

τα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις