Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Άκτωρ: Το οικιστικό project στο Κτήμα Καμπά και οι νέες συμβάσεις για Μετρό, Γέφυρες, οδοποιία

Άκτωρ: Το οικιστικό project στο Κτήμα Καμπά και οι νέες συμβάσεις για Μετρό, Γέφυρες, οδοποιία

Νέα στρατηγική χαράσσει η Άκτωρ στον κατασκευαστικό τομέα, προβλέποντας μεταξύ άλλων τη σταδιακή αποχώρηση από τις ζημιογόνες αγορές και τη διεκδίκηση σημαντικών έργων στον κατασκευαστικό τομέα. Ακόμη επαναδιαπραγματεύεται τους όρους για τις συμβάσεις που έχει υπογράψει σε Ελλάδα και Ρουμανία, διεκδικεί έργα οδοποιίας και ΣΔΙΤ, ενώ εξετάζει την ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος στο Κτήμα Καμπά, όπου μέχρι σήμερα προβλεπόταν αποκλειστικά ανάπτυξη για επαγγελματική χρήση.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι την τριετία 2018 με 2020, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 500 εκατ. ευρώ από 1,580 εκατ. το προηγούμενο έτος, ενώ τόνισε, ότι στόχος αποτελεί η επιστροφή στην κερδοφορία, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2022. Υπενθυμίζεται, ότι την τελευταία τριετία, οι ζημιές ανά έτος ανέρχονταν στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 κατέγραψε ζημιές 182 εκατ. ευρώ.

Άκτωρ: Συμμετοχή σε νέα έργα

Από πλευράς έργων, η Άκτωρ έχει πλειοδοτήσει και ετοιμάζεται να υπογράψει, έργα ύψους 544 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους. Οι συμβάσεις αφορούν κυρίως δημόσια, αλλά και ιδιωτικά έργα.

Πριν από λίγες ημέρες, κατόπιν διαγωνισμού, στον όμιλο κατακυρώθηκε, έργο που αφορά την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, εκτιμώμενου αρχικού προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ.

Στη Ρουμανία, όπου αποτελεί η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, στην οποία διαθέτει έντονη παρουσία, η εταιρεία επαναδιαπραγματεύεται τους όρους των συμβάσεων που έχει ήδη υπογράψει. Μόνο σε Ελλάδα και Ρουμανία το ύψος των έργων που υλοποιεί αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Στρατηγικά η εταιρεία έχει λάβει την απόφαση να συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων στην υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και την ανανέωση της σύμβασης για Αττική Οδό, έργα οδοποιίας στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και εντός Αττικής, καθώς και έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικά για την αξιοποίηση του Κτήματος Καμπά ανέφερε ότι «Στο συγκεκριμένο έργο, επειδή είναι το μεγαλύτερο project της θυγατρικής του ομίλου Reds, αυτή τη στιγμή εξετάζουμε σοβαρές προτάσεις που έχουν να κάνουν με την κατασκευή κατοικιών, καθώς το συγκεκριμένο business plan που αφορά μόνο εμπορικής χρήσης χώρους είναι λίγο πιο δύσκολο να υλοποιηθεί, λόγω Covid. Έτσι, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία, εξετάζοντας την λύση για την ανέγερση κατοικιών με σχολικά συγκροτήματα κι άλλες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, εξετάζουμε και μία δεύτερη περίπτωση αξιοποίησης της έκτασης, η οποία ωστόσο επειδή βρίσκεται σε φάση αναζήτησης, δεν θα μπορέσουμε να πούμε κάτι».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις