Σάββατο, 5 Οκτ.
23oC Αθήνα

Αυτό είναι το νέο «πράσινο» αρχηγείο της ΔΕΗ στη Μεσογείων

Αυτό είναι το νέο «πράσινο» αρχηγείο της ΔΕΗ στη Μεσογείων
Πηγή: Bobotis+Bobotis

Προχωρά ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων στο πρώην στρατόπεδο Πλέσσα.
Οι εικόνες που ανάρτησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Bobotis + Bobotis σίγουρα εντυπωσιάζουν, καθώς δείχνουν μια άκρως μοντέρνα αισθητική που θυμίζει αντίστοιχα έργα από το εξωτερικό (Google κτλ.).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια της μίσθωσης της έκτασης του νέου κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ είναι για 50 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 18.643 τ.μ.

Το νέο κτίριο συνολικής επιφάνειας 30.423,99 τ.μ. θα στεγάζει τις υπηρεσίες Διοίκησης της ΔΕΗ και θα περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο / αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο, εμπορικούς χώρους ενώ θα διαθέτει υπόγεια που θα εξυπηρετούν βοηθητικές χρήσεις, καθώς και χώρους στάθμευσης για εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Όσον αφορά τα πράσινα διαπιστευτήρια, το κτίριο θα διαθέτει φωτοβολταϊκά στην οροφή του ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες με καθαρή ενέργεια.

«Οι τοίχοι με επένδυση πράσινου συμπληρώνουν μια προβολή τρεχούμενου νερού σε έναν εκτεταμένο τοίχο. Το πράσινο κρύβει και τεχνικά στοιχεία υποδομής που κάθονται πίσω του. Το φως πλημμυρίζει το εσωτερικό μέσω της δομής του πλέγματος και μια εντυπωσιακή σπειροειδής σκάλα ενθαρρύνει την υγιεινή ζωή», αναφέρει σχετικά η Bobotis + Bobotis σχολιάζοντας το χώρο υποδοχής.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις