Πέμπτη, 22 Αυγ.
34oC Αθήνα

ΔΕΠΑ Εμπορίας: 19 έργα ΑΠΕ στο Νομό Κοζάνης με κοινωνικό πρόσημο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: 19 έργα ΑΠΕ στο Νομό Κοζάνης με κοινωνικό πρόσημο

Δεκαεννέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σχεδιάζει η ΔΕΠΑ στο Νομό Κοζάνης, όπως προκύπτει από έγγραφο που μεταβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Π. Κουκουλόπουλου.

Αναλυτικότερα, τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανέρχονται συνολικά σε 569 μεγαβάτ και υλοποιούνται από δύο θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΠΑ.

Όπως αναφέρει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος, Κ. Ξιφαράς, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανέθεσε σε τρίτους συμβούλους την αξιολόγηση των εμπορικών και νομικών όρων των χρηματοδοτικών συμβάσεων και έλαβε σχετικές εκθέσεις για το δίκαιο και εύλογο των αντίστοιχων όρων.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ έχει λάβει όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές και ρυθμιστικές εγκρίσεις. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα εν λόγω έργα θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ε.Ε. και η Ελλάδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απο-ανθρακοποίηση, ενώ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες για τις τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει μεριμνήσει για την ένταξη στον προϋπολογισμό των έργων σημαντικού κοινωνικού προγράμματος δράσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, το οποίο θα καταρτιστεί μετά από διαβούλευση μαζί τους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις