Site icon NewsIT

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Δάνειο 390 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων

23.07.2024 | 19:44
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Δάνειο 390 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων

Exterior view of headquarters of of the European Investment Bank (EIB) in Luxembourg on April 7, 2022.

Υπέγραψε δανειακή σύμβαση σήμερα (23.7.2024) η ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 816 μεγαβάτ στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα

Η Δανειακή σύμβαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της ΕΤΕπ υπεγράφη σε εκδήλωση παρουσία των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα φθάσει έως τα 390 εκατ. ευρώ ενώ σε ορισμένες από τις νέες μονάδες θα προστεθούν και μπαταρίες.

Για θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στα νέα της σχέδια έκανε λόγο στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε τη σημασία της καθετοποίησης και της ισόρροπης ανάπτυξης τεχνολογιών (φωτοβολταϊκά, αιολικά και αποθήκευση) προκειμένου το ηλεκτρικό σύστημα να είναι αποδοτικό και να μην δημιουργεί θέματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας Κων/νος Ξιφαράς ανέφερε ότι οι πρώτοι διαγωνισμοί για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα προκηρυχθούν το επόμενο δεκαήμερο ενώ σημείωσε ότι οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη οδηγούν στην πλήρη καθετοποίηση της εταιρείας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης υπογράμμισε την σταθερή δέσμευση της τράπεζας στις ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι η τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 4,3 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για επενδύεις στην ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, τις ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή απόδοση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αποφασιστικό βήμα στον μετασχηματισμό της εταιρείας σε καθετοποιημένη ενεργειακή εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version