Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Είκοσι μεγάλα ενεργειακά έργα στην Πελοπόννησο με βάση το Σχέδιο Ανάπτυξης της κυβέρνησης

Είκοσι μεγάλα ενεργειακά έργα στην Πελοπόννησο με βάση το Σχέδιο Ανάπτυξης της κυβέρνησης

Στον «αέρα» βρίσκεται η πλατφόρμα erga.gov.gr, όπου μπορεί κανείς να δει όλα τα σημαντικά έργα που προωθούνται ανά Περιφέρεια σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Στην περίπτωση της Πελοποννήσου, πρόκειται για είκοσι επιμέρους έργα σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το νέο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Μεγαλόπολης και η σύνδεσή του με το δίκτυο μεταφοράς, όπως και η πρώτη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο (υλοποιείται η δεύτερη με Αττική).

Υπό εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση του ΚΥΤ Κορίνθου και η δεύτερη διασύνδεση του ΚΥΤ Μεγαλόπολης, όπως και τα έργα του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, αυτά αφορούν τους Δήμους Τριπόλεως και Κορίνθου ώστε να μπορέσουν να εφοδιαστούν με το εν λόγω καύσιμο.

Ταυτόχρονα, προχωρά η επαύξηση του υποσταθμού της Πύλου και άλλα έργα αναβάθμισης υποσταθμών και επέκτασης δικτύων ηλεκτρισμού ανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξεχωρίζει επίσης η στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων για δράσεις αυτοπαραγωγής που μειώνουν το κόστος.

Τέλος, σε στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται μια σειρά από άλλα έργα, για παράδειγμα ο αγωγός υψηλής πίεσης φυσικού αερίου προς την Πάτρα, το ΚΥΤ Πάτρας, το φυσικό αέριο στη Σπάρτη και την Καλαμάτα, καθώς και η νέα γραμμή ρεύματος 150 kV Μεγαλόπολης – Μολαών.

Το σύνολο των έργων μαζί με τους προϋπολογισμούς και τις λεπτομέρειες μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις